Par Austrālijas GP dienas braucēju atzīts “Haas” komandas braucējs Romēns Grožāns, kurš finiša līniju šķērsoja 6. vietā, palīdzot jaunizveidotajai amerikāņu komandai debitēt čempionātā ar 8 punktiem. Dienas braucēja balva tika izveidota, lai skatītāji noteiktu braucēju, kas, viņuprāt, parādīja visatzīstamāko sniegumu konkrētajā posmā. F1.com ziņo, ka, lai gan balsošanas laikā bija iespējams nobalsot neierobežotu skaitu reižu, tomēr tika ieskaitīta tikai 1 balss no katras IP adreses. Balsu skaits un pārējās vietas netika atklātas.

Kimi Raikonens ir pārliecināts, ka “Ferrari” nodemonstrētais ātrums sacīkstēs ir daudz objektīvs rādītājs mašīnas patiesajam potenciālam nekā kvalifikācijas rezultāti, kurā “Mercedes” braucēji izšķirošajā kārtā veica 2 lidojošos apļus atšķirībā no “Ferrari”, kas pēc pirmā apļa devās boksos un rezultātu vairs necentās uzlabot. Raikonens arī piebildis, ka Sakiras trase ir ļoti atšķirīga no Melburnas, tomēr lielas izmaiņas spēka samēros neprognozē.

“Pirelli” atklājusi komandu izvēlētos riepu komplektus Bahreinas GP izcīņai, kas notiks 3. aprīlī. Arī Bahreinā itāļu riepu ražotāji piedāvā vidējā, mīkstā un supermīkstā sastāva riepas. Atšķirībā no Austrālijas GP izcīņas, abi “Mercedes” braucēji izvēlējušies vienādu stratēģiju, 3 obligātajiem komplektiem pievienojot 5 mīkstā un 5 supermīkstā sastāva komplektus, kamēr lielākā daļa komandu izvēlējušās nedaudz piesardzīgāku taktiku, piemēram, “Ferrari” rīcībā būs par 2 mīksto riepu komplektiem mazāk, bet par 2 vidējā vairāk kā saviem konkurentiem.

riepas_BAH

56 KOMENTĀRI

  1. ceru ka Raiko zin ko runā. būtu jau forši ja šāda tendence visai sezonai. Merki ātrākie kvalifikācijā, bet tad pēc starta dragreisa Ferrari atstāj šamējos pakaļā, pirms atrauties līderpozīcijā. Fetels to lieliski darīja. stratēģija būtu izdevusies, ja ne Alfona kaskadiera triki un tam sekojošais sarkanais karogs. ātrums Sarkanajiem ir. to jau testos varēja redzēt, lai arī kā mani cilvēki un primāti lamāja. ka tādu ķecerību atļaujos- kaut ko spriest no testu rezultātiem.

    no problem, ja šādi spēku samēri saglabājas Bahreinā. da i visā sezonā. galvenais lai ir cīņa par titulu!

    • ..pirmkārt stratēģija neko nebūtu līdzējusi ar vai bez drošības mašīnas – to rādīja Ferrari apļa laiki nogrieznī, kad riepas sāka degradēt, savukārt Meršiem gluži otrādi – ātrums bija stabils – Hamim pat auga.. tieši tas parāda sacīkšu ,,vidēko aritmētisko,, ātrumu… Mercedes atkal dominē ne vien kval. ,bet arī sacīkstēs…. Ferrari ir apmēram 0,2 sekundes atguvuši salīdzinājumā ar pagājušo sezonu , taču tas ir kriiiietni par maz….un tā nav nejaušība, ka Merši bija pat līdz pussekundei ātrāki , ja neskaita to , ka Fetelam priekšā bija tīra trase, savukārt Meršiem konkurenti – ir rādītājs Meršu rezervei… Āris droši vien tic ne tikai testu rezultātiem , bet arī ganjau ka sacīkstēs uzrādītajiem ātrākajiem apļu laikiem…. Ferrari ir šādas tādas pamatīgas problēmas , ja jau top komanda nobīstas izmantot kādu konkrētu riepu tipu….tā nav visai laba zīme….kopīgi sakot Ferreri ir bišku tuvāk , bet ja Meršiem vēl ir rezerve, kas ir ļoti ticami – tad apstākļi ir līdzīgi kā pagājušogad…. pat ar mazu , 0.100 sekunžu deficītu mūsdienu apstākļos vajag ļooooti daudz veiksmes, lai izcīnītu titulu….

      • …a mani nevienam nav jāprasa…Tev sviestu liet arī neviens neprasīja… tu protams vari plaukšķināt rociņas un skatīties , kā mašīnīte braukā pa trasi..bet tu varētu arī pārmaiņas pēc pasekot notikumiem līdzi , paņemt acis rokā , un tikai tad spriest par situāciju… emociju efekts – izrāvās priekšā starta laikā – tas tik ir pārākums, kas ataino objektivitāti.. tas pats ar testiem , – pat ja tiem varētu daudzmaz ticēt – vienalga tie nebūtu visai objektīvi tā vienkāršā iemesla dēļ, ka testi notiek tikai vienā – maksimums divās trasēs… bet katrā trasē nianses un spēku samēri var atšķirties…tas tikai LOĢISKI , ka testi nekad nav diezko objektīvi….tad jājautā – kur tad palika Force India , kura testos bija starp līeriem? ..nu sorry veči – domājam ko runājam….

      • tapēc jau arī tu esi sociopātiski riebīgs indivīds komunikācijai.

        nav citu viedokļu. ir tikai Orānvutāna verdikts. pārējais ir sviests.

      • ..būs trases , kuras būs vairāk piemērotas Ferrari… tas droši , ka šosezon viņiem izdosies nozagt vairākas uzvaras nekā pagājušogad..pie ideāliem apstākļiem un lietu sakritības Fetels iespējams saglabās cerības cīnīties par titulu vēl neilgi pirms sezonas beigām – taču tas būs tikai tā – matemātiski…tas tāpat kā Alonso 2012 gadā izmantodams Fetela atslābumu ar vājāku mašīnu gandrīz nocēla Fetelam titulu…bija gan Alonso veiksme, gan Fetela atslābuma faktors…taču tagad ar to veiksmi nebūs tik vienkārši – jo Merši neatslābs nekurā gadījumā, kā arī komanda pati par sevi kļūdas pielaiž āāāāārkārtīgi reti….tāpēc Fetelam nespīd nevienā gadījumā, pat ja viņš Meršiem zaudētu tikai 0.100 sekudi..viņš meršiem būtu priekšā tikai viņam piemērotajās trasēs, pārējās viņam vajadzētu pamatīgu veiksmi…. maximums – pretendents uz titulu , bet ne tituls…. vecajā ērā tu ar vājāku formulu varēji izdarīt kautko , jo iejaucās vēl vairāki tehniskie un sagatavošanās faktori , kuri izšķīra rezultātu…jaunajā ērā vairs tā nav….. vairs tādu sacensību nebūs, kā kādreiz Hils ar Arrows izrāva otro vietu konkrētā sacīkstē (tīra ātruma ziņā), vai tāda sacīkste, un nebūs pat tādas , kad Fetels ar Torro Rosso uzvarēja…jaunajā ērā viss ir bišku savādāk… jābūt riktīgai neveiksmei, lai ātrākie piloti zaudētu savas vietas un kāds vājākais izrautos…..

      • …. nē Āri , te ir daudz viedokļu, un ir pat arī pretēji viedokļi maniem, ar kuriem pilnīgi normāli var sadzīvot…..šeit ir tikai divu personu viedokļi ,kuri reizēm iziet pāri rāmjiem…. jebkādiem rāmjiem…visi pārējie ir civilizēti un vārda ,,fans,, cienīgi cilvēki…..

      • citviet Āris jau uzrakstīja apmēram to pat domu.

        manā versijā – viedokļi šeit ir novērojami divi – a) misterza Wuttnanza, un b) – nepareizais.

      • Bļin, nokaitināji! Tu vari iebāzt tos nogriežņus sev tur, kur saule nespīd. Jebkuram, kurš sekoja (atkārtoju – sekoja sacīkstei, nevis mērīja nogriežņus un pētīja meteorus) ir pilnīgi skaidrs, ka Fetelam bija visas iespējas uzvarēt, ja viņam būtu uzliktas medium riepas.

        Kāpēc Ferrari to neizdarīja, tas nu ir jautājums uz kuru atbildi mēs laikam nekad neuzzināsim un tāpēc vari spekulēt par šo tēmu, kamēr tava verbālā caureja izsīkst 🙂

      • ..mīļo cilvēk – skatoties sacīkstes , ir jāatver arī ausis un paklausīties, ko saka komentētāji , kuriem ir pieejams vairāk informācijas , nekā mums… skaidri un gaiši bija teikts , ka Ferrari apzināti izvēlējās nelikt medium , jo PAREDZĒJA ,ka Mercedesi ar Medium būs ātrāki , bet Ferrari zaudētu vēl vairāk nekā zaudēja ar soft pret soft… ar riepām vispār Ferrarikiem ir lielas problēmas šosezon…. es nezinu , kādas sacensības un kur jūs daži cilvēki te vērojāt – bet ne redz ne dzird, kā skatos..vien plaukšķina rociņas un priecājas, kā formulas braukā pa trasi… palaida garām pat to , ka Fetels arī pamainīja šo to savā stratēģijā.. vecīt – sacīkšu nogriežņi ir galvenais datu avots, pēc kura var izspriest par sacīkšu notikumiem..ja man nogriežņi jābāž vienā vietā, tad arī visām komandām tāpat…ceru ka vismaz tik tu apjēdz…

      • ” Ferrari zaudētu vēl vairāk nekā zaudēja ar soft pret soft…” kurā nogrieznī tad Ferrari zaudēja soft pret soft? Tajā, kur Fetels brauca pirmajā pozīcijā?

    • Viena tendence, ko šeit neesmu manījis nevienā komentārā – visas mašīnas ar Mercedes dzinēju startēja sliktāk nekā ar Ferrari dzinējiem. Kaut kādā veidā dubulto sajūgu noņemšana ir ietekmējusi spēku sadalījumu ar labu Ferrari Tāpēc vismaz kādu brīdi interesanti starti un sacīkstes pirmā daļa mums ir nodrošināti.

      Starp citu, lielākā daļa angliski runājošo F1 ekspertu, pretēji Vutnāna k-ga viedoklim, uzskata, ka Ferrari tomēr būs spējīgs cīnīties ar Mercedes, ja ne kvalfikācijā, tad sacīkstē noteikti.

      • … ko dod starts, ja priekšā vēl garas sacīkstes un finišs? vienīgi tā saucamo šovu…. es jau nesaku, ka Ferrari nebūs spējīgi cīnīties..būs spējīgi.. – atsevišķās sacīkstēs 😀

      • …..vēlviens kas latviski nesaprot 😀 …tas bija domāts kā salīdzinājums ,,soft vs soft,, – tas nozīmē – būtu lēnāki , ja brauktu ar tādām pašām riepām kā galvenie konkurenti….. Ferrari ātrāki bija tikai vienā nogrieznī – ar tām riepām, ar kurām startēja (vēl pie tam brīvā trasē) un līdz brīdim , kad tās zaudēja savu optimālo darbaspēju…. tālāk bij bardaks, ja to tā var nosaukt… Tu jautā – nevar saprast,kāpēc Ferrari nelika medium riepas – būtu tak uzvarējuši…. 😀 nu jā – labi , ka patici.. žēl ka Arivabene nezina, ka Latvijas F1 portālā ir tāds Ivars Lipskis…. Arivabene noteikti kasītu zodu un domātu – ,,tiktiešām , kā mēs tā neuzlikām Mediumus , būtu tak uzvarējuši,, …laikam aizmirsām mājās šo riepu komplektu…… 😀 …veco zēn – ja būtu pārliecināti , tad uzliktu , tici man….ja nē – Tu jau sen būtu dabūjis darbu formulā 1 par galveno stratēģi 😀 ..jā, interesanti šim , kāpēc redz neuzlika? 😀

      • Njā… izskatās, ka tavas smadzenes nogriežņi ir skāruši smagāk nekā bija domāts… Tu laikam esi nedaudz piemirsis par tādu sīku faktoru, kā pozīcija trasē. To, cik ilgi Fetels spētu nelaist garām Rosbergu, nevar izmērīt ar nogriežņiem.

        P.S. Tieši kopš kura laika “soft vs. soft” ir uzskatāms par latviešu valodu? Jeb Tu valodās esi tikpat liels eksperts, kā F1? 🙂

      • ..nu tik tālu jau Tu varēji aizdomāties , ka ,,soft vs soft,, domai vismaz bij jāpielec latviski… Ivar, piekrītu , pozīcijā trasē izšķir daudz, bet zinot – kas notiek tad, kad vienam riepas beidzas , bet otrs vēl palielina ātrumu – šī pozīcija trasē vairs daudz nedod…mēs ļoti labi esam redzējuši, kā šādos gadījumos piloti aizstāv savas pozīcijas…jeb – tiem vienkārši taisnēs vai pat reizēm pa ārmalu vienkārši pabrauc garām…. pat ja nepabrauc, tam pirmajam uz pāris apļiem ir jāpamaina stratēģija un ātrāk jādodas boksos, uz kā rēķina ir vēl lielākas iespējas nenoturēt savu pozīciju pēc boksiem….tas sacīkstēs ir redzēts simtiem reižu…. cik gan Fetels ilgi spētu noturēties? , da beidz…. mēs taču redzējām , kā Hamis uzrāpās , un nevis tikai uz pitu rēķina, bet gan uz riepu atšķirību rēķina….

  2. …varbūt tā no malas arī izklausās, ka es meklēju katru iemeslu ,lai tikai izteiktu kautko negatīvu par F1 .. ka tas ir ne tā, un tas ir ne tā…. ticiet man, ja es te būtu bijis pieņemsim 1990 – 2009 gadam – mani viedokļi būtu bijuši daudz savādāki…. ja agrāk es varēju paredzēt – maximums sezonas uzvarētāju ( i to ne vienmēr jau sezonas sākumā) , tad tagad sagatavošanās, tehniskās nianses un noteikumi ir radījuši tādus apstākļus, ka viss kļūst pārāk paredzams un loģisks…ja seko līdzi politikai, kā arī tehiskajām attīstības tendencēm un virzienam katrā no komandām – daudzko var izspriest jau pirms sacīkstēm…agrāk tā nebija…..tāpēc es esmu tik ļoti negatīvs attiecībā pret jauno ēru un īpaši riepu noteikumiem, kas kā ar treknu svītru pārsvītro pārējos tehnisko komponentu devumus, kas izšķir rezultātu….. Ar Red Buliem viss bija skaidrs, ar Meršiem viss skaidrs , un ar komandu vidējiem rādītājiem no sezonas uz sezonu arī viss skaidrs…. daudzkas mainītos, ja atceltu kautvai to pašu riepu ēru.. – tad rezultātos neiejauktos šis degradējošais faktors, kurš katru noliek tur kur viņš ir, un nopakaļ paliek gan tehniskie, gan aerodinamiskie, un mazliet pat dzinēju atdeves faktori… (jeb pat ātrs dzinējs neko nedos, ja formulā ēdīs riepas)…. agrāk viss bija savādāk…. naudas varu un ietekmi šai sportā protams vairs neatcelt, bet vismaz citās jomās kārtību varētu atgūt, ja vien to gribētu…. visi ar to šova panākšanu kā saslimuši…nez kā vecajā ērā viņi izdzīvoja, tad jājautā…..pēdējās sezonās viss pārāk zināms un paredzams… – kā man ir gribējies, lai es kļūdos… tieši tas ir tas bēdīgākais… es apzināti neizsaku nedz labus , nedz sliktus viedokļus..es pieturos pie reālisma no objektivitātes, tāpēc izsakos kā izsakos … jādzīvo ar to kas ir…..a ko padarīt… ja kautkas mainītos uz labo busi , es neskopotos ar komplimentiem….

      • Nevis Latvijas, bet Pasaules 😀 …..kā tu tik zemu varēji mani novērtēt?? 😀 ….ja nopietni , jūs esat tie , kas glaimojat , domādami ka es tēloju gudrinieku..tikai jautājums, kā var notēlot to ko zini??? beidzat mani bāzt kautkādos plauktiņos, esmu parasts komentētājs ar savu viedokli, tāpat kā visi pārējie…ja kautkas nepatīk, tad tā jau vairs nav mana problēma, bet gan pārējo – iekšējā…….

      • “jautājums, kā var notēlot to ko zini???” :)))) – Izvelc tak degunu no mākoņiem, sprukstiņ! :))))

      • P.S. Priekš manis visi tie, kas F1 mašīnas sauc par meteoriem, automātiski tiek ierindoti plauktiņā ar uzrakstu. “Neko nejēdz no F1. Ieteicams ignorēt pilnībā.” :)))

      • ir tāds teiciens – nekad nediskutē ar ….. 😛 Nu tad man ir gadījies tā, ka es šo džeku esmu ievietojis tajā plauktiņā, ar kuriem diskutēt nav vērts 😛

  3. Nu ta Bahreinā palūrēs, vienīgie laika apstākļi kas var būt ir habubs (smilšu vētra, ja kāds nezin), bet ja ROS un HAM vēlreiz izdomās pusmiegā startēt, tad Ferrari var daudz kas sanākt. Nu un man patiktu, ja Haas atkal kādu punktu nocopētu.

  4. Mistera Wuttnans-a grafomānija ir slikti savietojama ar WordPress techniskajām iespējām (to trūkumu)

    a) ideāli būtu iespēja ignorēt izvēlētu akkountu postus;
    b) jeb vismaz attēlot postus ‘savērstā’ veidā, lai misterza Wuttnanza palagi nerēgojas – pašlaik ir kā Sidam iekš Ice Age – ‘kur vien skatu met, visur draugi vien, draugi vien’ (citēts no atmiņas).

  5. Edgars man atgādināja par kādu manu vecu draugu, kas man ar putām uz lūpām atstāstīja kādu, viņaprāt, nenormāli interesantu TV pārraidi. Tikai pēc apmēram 15 minūtēm aizrautīga stāstījuma es pamazām sāku apjaust, ka pats arī esmu skatījies tieši to pašu pārraidi! 😀

    • Vutnāna kungs liekas nenojauš to , ka viņa viedoklis te ir nedaudz par daudz pārstāvēts :D. VIņam ir uzmācīgā ideja , ka viņš ir baigais eksperts un ka tā ir patiesība pēdējā instancē. 😀 Kaut arī faktiski ir tā , ka viņa viedoklī ir kaut kāda daļa racionālā kodola, bet pārējais ir sviests 🙂 Un tad kad kāds sāk pret to viedokļa daļu, kas ir sviests iebilst, tad jau sarunas pāriet tajā plāksnē , ka paliek tikai sviests 😀 Un kas par daudz tas ir par ļaunu, pat, ja tas ir tikai sviests 🙂

      • Protams, tas ir pilnīgs off topic, bet ja jau par šo tēmu, tad es dažas reizes esmu sevi pieķēris pie jautājuma, vai Vutnāna k-gs vispār strādā / ir ar kaut ko nodarbināts dzīvē? Kā var atrast laiku visu šo palagu rakstīšanai un plusiņu pielikšanai zem tiem? Varbūt viņš ir mājsaimniece? 😀 😀 😀

      • ..nu kā ta viss ir sviests?…. gadās arī pat ļoti sakarīgi ļaudis un komentāri…. tas pats Āris vai Austins spēj izteikt pilnībā normālus viedokļus… (tajos brīžos protams, kad širmis neaizkrīt) ….turklāt es nevienu par idiotu un muļķi neesmu nosaucis, atšķirībā no gandrīz visiem citiem, kuri kā tik mani nav saukājuši…. tāka…. ja dialogā par tēmu rodas ,,interešu konflikts,, , un ja normālā valodā kāds nespēj komunicēt, tad sorry – nevajag mani saukāt par baigo gudrinieku tikai tāpēc ka kādam kautkas nepatīk manā teiktajā…. savukārt ja es piebilstu kāda teiktajam, tad vismaz ievēroju tēmas normas, atšķirībā no daža laba , kas to vien dara kā spriež par manu gudrību vai glupību…

      • Jums Vutnāna kungs laikam ir arī uztveres problēmas 😀 Es nekur neesmu teicis , ka šajā portālā viss ir sviests. un, ka visi raksta tikai sviestu 🙂 Es runāju par Jūsu komentāriem. Un tad sevišķi apdāvinātiem paskaidroju tuvāk 😛 Tad kad Jūs uzrakstiet parastu komentāru, tad tajā parasti ir minētu pareizi novērojumi. jeb kā es tos nosaucu racionālais kodols. Bet parasti tam seko arī secinājumi un tad nu vairumā gadījumu ir tā, ka novērojumi ir pareizi, bet secinājumi nepareizi , jeb sviests 😀 Bet situācija kardināli mainās tad kad Jūs rakstiet komentāru , lai aizstāvētu savus nepareizos secinājumus , jeb sviestu. Tad sākas vienkārša demagoģija, sviesta pamatošanai un tad jau J”usu komentāros nav pat kripatiņas racionālā kodola bet ir tikai sviests 😛 Ceru , ka pietiekami skaidri izteicos, lai arī Jūs to spētu uztvert 😀

      • ….nu pirmkārt es sapratu, ka runa gāja par maniem komentāriem…ne es , ne arī Tu nesakam , ka šajā portālā VISS ir sviests….kādam no mums būtu jābūt psihiski slimam, lai tā teiktu…te Tu bišku būsi pārpratis…. nu ja Tev šķiet , ka mani SECINĀJUMI tik kardināli atšķiras no maniem TIEŠAJIEM KOMENTĀRIEM, tad nu – es neaizliegšu tev tā domāt…nu tak – manis pēc…. tie, kuriem mans viedoklis liekas dumjš – dumjš liksies arī viss pārējais , ko es teikšu… bet es neiespringšu par to, ja kādam kādi tarakāni galvā, vai vienkārši es kādam besīju viņa principa pēc..tas mani neuztrauc..es izsaku viedokļus šai portālā – kādi tie kuram liekas – tas mani īpaši nesatrauc…., tāpat kā tavs vērtējums par mani… ak Vermin – ja vien man tik tās nelaimes būtu, kā uztveres traucējumi….ne vienam vien te ir daudz dziļāki traucējumi , kas krustojas pat ar psihi….

      • Redziet Vutnāna kungs, par cik normālu cilvēku secīgi teiktais parasti nes kaut kādu kopīgu domu, tad es nebiju sapratis, ka Jūsu gadījumā tā vis nav 😛 Un tad nu lasot, ka Jūs apšaubiet to, ka viss ir sviests un kā piemēru pievediet Āra un Austina izteikumus man lika saprast, ka Jūs neesiet sapratis , ka runāju par Jūsu komentāriem, bet par komentāriem kopumā 😀 Piedodiet, turpmāk centīšos saprast. ka Jūsu izteikumos kopīgas domas nav 😛 BTW kā jau teizu jūsu novērojumi parasti ir pareizi ,bet secinājumi nepareizi. Tā piemēram Jūs esiet pareizi novērojis, ka pietiekoši lielam daudzumam šeit Jūsu viedoklis liekas dumjš. Tikai ar secinājumiem atkal viss nav ok, jo Jūs no tā seciniet, ka visi pārējie ir dumji vai ar traucējumiem 😛 Tomēr pareizāk būtu , ja Jūs vainu pameklētu sevī, nevis visos pērējos, tad arī secinājumi būtu pareizi 😀

      • .. Vermin …ak pareiz, tagad krāga jāvelk uz otru pusi un jāizliekas, ka esat lasījis tikai manus komentārus, un neviena cita, ja jau tēlojat, ka nezinat par ko iet runa 😀 …. unikāli 😀 …ja zemteksts tam visam bija tāds, ka es reizēm uzbraucu kādam (Ārim , vai kam citam) bez ponta un jēgas, tad palasi komentārus vēlreiz…jebkuru pretjautājumu var atspēkot, ja ir tam piemēroti argumenti….tiklīdz es par tēmu vai kāda zināšanām pret kādu vēršos ar pretjautājumu – seko nevis atbilde par tēmu , bet gan vienkārša psihošana….aiziet pat līdz privātās dzīves niansēm……katram ir mute, jeb klaviatūra – runā – aizstāvi savu domu….ja savai domai nav argumentu – visi kā viens sāk psihot….tāpēc netēlo , ka nesaprati , ko es ar to domāju , sakot , ka daži labi te ir pat ar psihes traucējumiem…tu ļoti labi zini, ko es ar to domāju un kāpēc…. visiem jums patīk tēlot ņeznaikas, lai tikai man iedzeltu….ha, nesanāks….

  6. Pro , nu pirmkārt plusiņu un mīnusiņu likšana nav mana prioritāte, ar niekiem nenodarbojos…. ja jau aiziet pat līdz manai personiskajai dzīvei, tad nu nesatraucies tik ļoti , darba man ir vairāk kā uziet, daudz vairāk , nekā tad, kad dzīvoju pilsētā, ar to atšķirību , ka tagad pats esmu saimnieks, un arī darbs ir sabalancējams, ne tā kā pārdevējam veikalā vai advokātam birojā..tā ka nesatraucies….
    …..otrkārt – tas, ka es liekos baigais gudrinieks – tā liekas jums pašiem…jā, man patīk runāt, bet nu , jebkurš var izteikt savu viedokli cik vēlas un pat kā mēs te redzam – kā vēlas (daži labi) …. paldies ka mani ieceļat starp zvaigznēm un gudrajiem.. – ja jums kautkas liekas – vajag krustu pārmest 😀 ….man ir ko teikt – es saku.. īpaši nemanu , ka kādam būtu uzlikts limits vai atņemts vārds….

  7. Orānvutān, tev šajā forumā vispār ir draugi vai domubiedri? tā izskatās ka tava kaitinošā “es zinu visu, jūs zināt tikai sviestu” retorika nepalīdz tos atrast, ne?

    turklāt, jau pirmajā šī raxta komentā teicu ka šogad Ferrari ka regulāri cels startus. tad primātam tas ir sviests 🙂 a tagad pac raxta to pašu savā neapstrīdamajā verdiktā. bravo luni! tā turēt!

    • ..kā tad , ka startus izcels , un regulāri…. es Tev piebildu , ka starts vēl nav finišs, un rādītājs , ka Ferrarikiem ir kautkāds PĀRSVARS …pārsvars startā nav tas pats kas pārsvars ātrumā trasē…. par to gāja runa veco zēn, tāka atslābsti…..un jā , runa gāja arī par testu rezultātu objektivitāti..man bija ko teikt, es teicu…. kā nekā šķiet tu tur pieminēji arī mani…..nu nespēju noturēties kārdinājumam Tev atbildēt 😀

    • …šķiet Tu būsi palaidis garām vairākas sarunas – ir bijušas pat tādas pretdabiskas lietas, kad esmu piekritis vairākiem viedokļiem 😀 …tu spēj iedomāties, bet tā ir bijis Āri.. tāka nevaig…mans viedoklis NAV tas vienīgais un pareizākais…. vari atspēkot kādu manu domu – lūdzu – atspēko , – tas visiem ir ļauts… tas ir dialogs..ja atspēkot nespēj – kāds sāk psihot..un atkal protams es pie visa palieku vainīgs 😀

  8. ……Āri , es nezinu , varbūt Tu ņem dalību dažādos portālos tādēļ, lai atrastu tur draugus vai paziņas, bet par sevi es varu atbildēt droši – nē, es te neesmu dēļ draugu atrašanas – šeit manuprāt ir cilvēki, kam ir ko teikt par Formulu 1 … šis nav Draugiem.lv portāls, šis ir F1 portāls… meklēt te draugus būtu vienkārši muļķīgi….nu nez – var jau būt ka Tu te meklē sev iespējams pat sievu 😀 ..nu ko – lai veicas 😀

  9. …kāds vēl kontakts??? 😀 …esmu te lai komunicētu un izteiktu savu viedokli par šo sportu….. nekādi citi kontakti man nav vajadzīgi 😀 …..netaisos arī apzināti ar kādu čupoties , kā piemēram Tu ar Austinu…. man nav vajadzīgs speciāls aizstāvis , kurš cenšas piesegt neērtās situācijās, korī bļaujot – ,,Orānvutāns,, 😀 ..man šajā portālā nav tādu interešu 😀 ..bet man protams prieks, ka kāds šeit piepilda draudzību , varbūt pat laulības dzīvi , un varbūt pat kādus biznesa plānus vai jaunu partneru uzmeklēšanu…izvēle lai paliek katra paša ziņā protams…….