AgostiniMotošosejas leģenda Džiakomo Agostīnī ir paziņojis, ka MotoGP čempions Horhe Lorenco saņēmis ‘super piedāvājumu’ no “Ducati”, kas vēlas spēni pārvilināt uz savu nometni jau 2017.gadā.

Sezonas pirmā posma laikā Katarā, kur uzvaru svinēja Lorenco, spānis atzina, ka viņam uz galda šobrīd ir tikai viens līguma piedāvājums – no “Yamaha” komandas, kas jau pagarinājusi sadarbību ar Lorenco komandas biedru Valentīno Rosi uz diviem gadiem.

Džiakomo Agostīnī, kurš izcīnījis 8 pasaules čempiona titulus 500cc klasē un vēl 7 titulus 350cc klasē, neslēpa savas cerības par to, ka Lorenco varētu uzmērīt arī sarkano kombinezonu.

“Es ceru, ka Lorenco parakstīs līgumu ar “Ducati”. To es saku kā itālis. Es zinu, ka (“Ducati” īpašnieki) “Audi” kompānija ir nolikusi viņam uz galda ‘super piedāvājumu’. Tas ir fakts.”

Agostīnī nenoliedz, ka Lorenco ir nepieciešama pārliecība, ka viņš spēs paveikt lielas lietas ar “Ducati” un tikai tas viņam liks pamest “Yamaha” komandu, kas šobrīd ir nodrošinājusi spānim motociklu, ar kuru atkal var cīnīties par titulu. Agostīni ir gatavs dot Lorenco padomu:

“Es zinu, kā es izvērtētu šo situāciju: vai nauda, ko “Ducati” piedāvā kompensēs to, ka “Yamaha” šobrīd ir labākais motocikls? Ja Horhe ir pārliecināts, ka spēs paveikt lielus darbus sarkanā kombinezonā, tad viņam ir jāpieņem šis izaicinājums. Tomēr es nedomāju, ka viņš ir par to pārliecināts.”

Šajā nedēļas nogalē Pasaules motošosejas čempionāts turpināsies Argentīnā un MotoGP klases sacīkstes tiešraidi svētdienas vakarā 21:50 varēsiet vērot Viasat Sport Baltic TV kanālā.