Niko Hilkenbergs saņēmis 3 starta vietu sodu par “Force India” komandas nevīžīgi pieskrūvēto riteni, kas atskrūvējās, braucējam izbraucot trasē kvalifikācijas otrās kārtas noslēgumā, lai uzlabotu savu apļa laiku. Vācietis kvalificējās 10. pozīcijā, taču soda dēļ savu pozīciju uzlabos Felipe Masa, Fernando Alonso un Džensons Batons.

Lai gan šī soda dēļ Fernando Alonso ir ieguvis vienu pozīciju, tomēr spānis jūtas nedaudz apdalīts, jo mašīna esot bijusi pietiekami ātra, lai iekļūtu trešajā kārtā. Alonso pavēstīja, ka tika plānots veikt vienu apli ar lietotām supermīkstajām riepām, lai tiktu skaidrībā ar regulējumiem, bet otro apli, kura veikšanai sarkano karogu dēļ laika nepalika, bija paredzēts veikt ar jaunu supermīksto riepu komplektu. Alonso komandas biedrs Batons gan atzīst, ka situācija nav tik slikta, jo nu komandai ir iespējama brīva riepu stratēģijas izvēle svētdienai.

Pēc problēmām ar vairākām dzinēja komponentēm (ERS, MGU-H) Luisa Hamiltona mašīnai tiks pilnībā nomainīts viss “Mercedes” jaudas agregāts, taču tā kā viņš jau tā atradās pēdējā pozīcijā, tad vairāk sodu par to nav saņēmis. Tika apsvērta arī opcija startēt no boksiem, kas ļautu mainīt mašīnas regulējumus, tomēr Hamiltons nav izvēlējies šo opciju, jo tādējādi jau startā nonāktu 8 sekundes aiz lēnākā braucēja, kas pamatīgi traucētu cīņu par augstu pozīciju.

[socialpoll id=”2351629″]

2 KOMENTĀRI