“Manor” komanda, kas pagājušās sezonas izskaņā piekāpās “Sauber” vienībai cīņā par desmito vietu konstruktoru kausa izcīņā un pavisam nesen saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, ir saņēmusi pārpirkšanas piedāvājumu, kas varētu palīdzēt to izglābt no bankrota.

“Just Racing Services Ltd.” kompānija, kuras pārziņā ir “Manor” F1 komanda uzsāka bankrota procedūru pēc tam, kad nesaņēma atbalstu no investoriem, kā rezultātā nonāca sarežģītas situācijas priekšā – līdz 20 janvārim ir jābūt skaidrībai par komandas gatavību uzbūvēt mašīnu laikā, lai varētu piedalīties pirmssezonas testos, kā arī doties uz sezonas pirmo posmu Austrālijā marta beigās.

“Manor” komanda uzrunājusi vairākus potenciālos investorus, kas ir izrādījuši interesi par tās iegādi, tomēr, kas ir šie investori, pagaidām netiek ziņots. Visiem komandas darbiniekiem, neraugoties uz esošo situāciju, tiks izmaksātas algas par janvāri laikā, tomēr, ja vienošanos neizdosies veikt tuvāko dienu laikā, čempionāta dalībnieku skaits samazināsies līdz 10 komandām.

4 KOMENTĀRI

  1. …un 10 komandas, protams, nozīmēs nieka 20 pilotus uz starta. Nu, nevaru saprast, kāpēc pastāv šis absurdais standarts, ka katra komanda sacensībās piedalās tikai ar divām mašīnām. Pirms dažiem gadiem kaut kāda diskusija raisījās, taču viss apklusa.

  2. ..kamēr Silverstonai, šķiet, glābēja nebūs – https://www.thesun.co.uk/sport/2640124/silverstone-will-definitely-drop-the-british-grand-prix-due-to-spiralling-costs/

    Vēl vienas ēras beigas, citiem vārdiem sakot.

    Pēc visiem avotiem, tieši Silverstonā notika pati pirmā sacīkste ‘saskaņā ar Formula1 noteikumiem’, AD 1950, pa bijušās R.A.F. Station Silverstone ‘perifērijas/servisa’ ceļiem (nevis faktiskajiem aeroplānu skrejceļiem, kā nereti tiek stāstīts).

    • Šajā sakarā: iepriekš Doningtonas īpašnieki teica, ka neplāno rīkot Britu GP pat, ja Silverstona atsakās, bet nupat Donington Park trasi nopirka Džonatans Palmers (patiesībā MotorSport Vision kompānija, kuras īpašumā ir vairākas klasiskās britu trases – Brands Hatch, Oulton Park, Snetterton, Cadwell Park) un iespējams šeit varētu mainīties noskaņojums arī par British GP. Lai gan ieguldījumi pamatīgi būs vajadzīgi, lai izdabātu FIA pārspīlētajām drošības prasībām.

      • IMHO, labākās izredzes saglābt British GP kā F1 kalendāra sastāvdaļu ir, tam paliekot Silverstonā, un smagi masējot jaunuzradušos F1 līdzīpašniekus/nākamos īpašniekus, ka šitā slaukt sacīkšu promoterus, kā darīja BCE un CO, nav ilgtspējīga stratēģija..
        Jā, Doningtonā Grand Prix brauca vēl mierlaikos, un Brendshečā noticies ir ne mazais skaits F1 sacīkšu (ar vai bez čempionāta statusa), tomēr īstais ‘zīmols’ un atpazīstamība ir kā reiz Silverstonai – vai tiešām viņi (topošie īpašnieki) grib pieredzēt F1 sacīkšu izbeigšanos valstī, kurā bāzējas absolūtais vairākums pasākuma dalībnieku..(?)

        nu kautkā tā varētu mēģināt spēlēt to spēli…