Šajā nedēļā Zviedrijas pilsētā Hēljesā risināsies FIA pasaules rallijkrosa čempionāta šīs sezonas septītais posms. Šoreiz gan būs jāiztiek bez pirmo 3 posmu uzvarētāja un pagājušā gada čempiona Matiasa Ekstroma, kurš šonedēļ startēs DTM čempionātā.

Tas pavēris durvis Reinim Nitišam kļūt pa vienu no diviem braucējiem, kas “EKS” komandai tās mājas posmā pelnīs punktus ne tikai sev, bet arī komandai, ko līdz šim līdzās Heikinenam darīja Ekstroms. Pagājušajā nedēļā “EKS” komanda arī aizvadīja testus Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

“Zviedrijas posms noteikti ir viens no spilgtākajiem un iespaidīgākajiem visā čempionāta kalendārā. Trasē un ap to valda fantastiska atmosfēra un cilvēki šeit atbraukuši ne tikai atbalstīt savus autosporta elkus, bet arī labā noskaņojumā pavadīt brīvdienas – tādēļ nereti fani redzami visnotaļ atraktīvos ietērpos. Trase ir ļoti izaicinoša un tajā ir vairākas vietas, kur ir jāizkāpj ārpus komforta zonas, lai uzrādītu cienījamu rezultātu,” gaidāmo posmu raksturo Reinis Nitišs“Šī būs nedaudz atšķirīga nedēļas nogale, jo komandā nebūs Matiass, savukārt viņa auto pilotēs P.G. Andersons – tas mūsu komandai būs jauns piedzīvojums, bet esmu pārliecināts, ka tiksim galā ar visiem izaicinājumiem!”

Grafiks: FIA

Jāņa Baumaņa nometnē viss stabili un bez pārmaiņām. Pēc pagājušā posma nosvinēta gan dzimšanas diena, gan vārda diena, kam vajadzētu sniegt pozitīvas emocijas un ļaut atgriezties cīņā par augstākajām vietām starp privātajām komandām.

Lieliskas iespējas uzvarēt savās mājās ir “Volkswagen” braucējam Johanam Kristofersonam, kurš pateicoties četriem veiksmīgiem posmiem nonācis kopvērtējuma vadībā. Tiesa gan, Zviedrijā viņam augstāk par piekto vietu nekad nav izdevies tikt. Pērn finālā nepārspēts palika Andreass Bakerūds.

Sacensību rezultāti
Dalībnieku saraksts
Starta kārtība pirmajam braucienam

Foto: ReinisNitiss.com