Beļģijas Grand Prix izcīņa braucējiem beigusies ar dažādām emocijām – Luiss Hamiltons atklājis, kā kļūda palīdzēja izcīnīt uzvaru, Makss Verstapens kārtējo reizi izteicis neapmierinātību ar “Red Bull” izturību, bet Kimi Raikonens joprojām neizprot viņam piešķirto sodu.

Tāpat kā Baku, man izdevās izrauties, kad Sebastians to nepaguva, kas ļāva man iekrāt nelielu pārsvaru. Mans dzinējs nebija ieslēgts pareizajā režīmā, tādēļ viņš uzreiz mani noķēra. Lai gan tā bija kļūda, šoreiz viss nostājās pa labu man, jo, ja atstatums starp mums būtu lielāks, viņam būtu iespējas uzņemt inerci un izmantot aizvēju, lai tiktu man garām,” par notikumiem, sacīkstēm atsākoties, stāsta Luiss Hamiltons. “Iebraucot pirmajā līkumā, manas riepas vēl nebija uzsilušas, tādēļ nedaudz sabloķējās. Viņš ātrāk sāka paātrināties, bet es taisnē izmantoju 90% gāzes pedāļa. Zināju, ka tai brīdī viņš nespiedīsies garām, jo nākamajā taisnē ar aizvēja palīdzību es atgūtu pozīciju. Dodoties Eau Rouge gan braucu ar maksimālu jaudu. Viņš izbrauca man blakus. Tā bija lieliska cīņa. Biju ļoti priecīgs nākamajā līkumā, iebraucot priekšā Fetelam.

Par vienu no galvenajiem neveiksminiekiem šajā posmā kļuva Makss Verstapens. “Tagad esmu izstājies 50 procentos sacīkšu. Tas ir vienkārši neticami. Protams, sākumā to var norakstīt uz neveiksmīgu sagadīšanos, tomēr tagad es izstāšanās skaita ziņā konkurēju ar Fernando Alonso. Tas ir vienkārši neiedomājami. Esmu ļoti dusmīgs. Līdzjutēji devās uz Spa, pērkot dārgas biļetes, bet es nobraucu malā jau pēc 8 apļiem. Man trūkst vārdu.” Vaicāts par to, kā šī situācija ietekmēs sadarbības turpināšanu ar “Red Bull”, Verstapens atbild, ka par to šobrīd nedomājot, jo tas jārisina komandas iekšienē, tomēr augstākā līmeņa vienībai līdz tādai situācijai vispār nevajadzētu tikt.

Maksa Verstapena izstāšanās laikā dubultos dzeltenos karogus neievēroja Kimi Raikonens, par ko saņēma 10 sekunžu stop & go sodu, kā arī 3 soda punktus. “Zināju, ka tur tiek vicināti dzeltenie karogi, tomēr malā esošā formula jau pa pusei bija aizstumta aiz barjerām. Es nepalielināju ātrumu, bet arī nesabremzējos. Manā skatījumā sods bija bezjēdzīgs. Es saprastu, ja viņš būtu kreisajā pusē un trases darbinieki apkārt strādātu, tomēr šoreiz būtu ļoti pārsteigts, ja izrādītos, ka visi pārējie braucēji piebremzēja. Labi, ka beigās trasē devās drošības mašīna, un spējām daļu zaudētā atgūt, tomēr kopumā šī bija sarežģīta nedēļas nogale.