Formula 1 menedžmenta direktors Ross Brauns paziņojis, ka ilgtermiņā plānots veikt izmaiņas noteikumos, kas skartu DRS sistēmas likvidēšanu, kā arī atbrīvošanos no starta pozīciju sodiem.

“Man nepatīk tas, ka tehniskās problēmas kompromitē braucēju sacīkstes. Es saprotu, ka mašīna var salūzt brauciena laikā, kas ietekmē rezultātus, bet fani to saprot,” skaidro Brauns. “Līdzjutējiem nav viegli pieņemt, ka viņu elkiem ir jāstartē no beigām dzinēja maiņas dēļ. Tas nav labi sportam kopumā.”

“Ir jācenšas atrast citi veidi, kā sodīt braucējus, vai arī likvidēt sodus pilnībā un dzīvot ar problēmu, kurai tik izmisīgi tiek meklēti risinājumi.” bijušais “Benetton”, “Ferrari” un “Brawn” panākumu kaldinātājs gan piebilda, ka jaunie noteikumi varētu stāties spēkā līdz ar 2021. gadu, kad mainīsies dzinēju tipi.

Kā viena no Brauna piedāvātajām opcijām ir konstruktoru kausa punktu atskaitīšana, tomēr šobrīd tiek meklētāki diskrētāki soda veidi. Jāpiezīmē, ka līdzīga sistēma vērojama pasaules rallijkrosa čempionātā, kur braucējiem tiek atņemti punkti par izmantoto dzinēju vai tā komponenšu skaita pārsniegšanu.

Līdz ar starta vietu sodiem, Brauns iecerējis tikt vaļā arī no DRS sistēmas, kas pēdējos gados pildījusi savu funkciju apdzīšanu skaita palielināšanai. “Ir jāatrod labāki risinājumi. Mums vajag mašīnas, kas spēj labāk pabraukt aizvējā un izmantot citas mašīnas nevis īpašu sistēmu.  Ir jāsāk darbs pie šādu formulu dizainēšanas laicīgi, lai tās varētu braukt ciešāk cita aiz citas.”

“Šobrīd F1 mašīna vislabāk uzvedās, braucot vienatnē. Tas tādēļ, ka to projektēšanas un vēja tuneļa pārbaužu laikā nav jāsaskaras ar citiem spēkratiem. Ir jāmeklē alternatīvi risinājumi.” Brauns norādījis, ka arī šīs izmaiņas plānotas uz 2021. gadu, uzsverot, ka skatītāji vēlās redzēt reālus apdzīšanas manevrus, nevis to, kā braucējs nospiež pogu ‘apdzīt’, traucoties garām konkurentam.

3 KOMENTĀRI

  1. Būtu tikai pareizi, ja apdrsošanas vietā sacīkstēs atgrieztos apdzīšanas. 🙂 Starta vietu sodi par bleķu limita pārsniegšanu vispār ir anarhronisms. Sodi konstruktoru kausa ieskaitē noteikti ir daudz saprātīgāks risinājums.