Lai gan pirmā testu diena šķita drēgna un laikapstākļi bija tālu no tādiem, kurus varētu sagaidīt Spānijā, šodien braucējiem klājās vēl sarežģītāk, jo temperatūra svārstījā no 0 līdz 5 grādiem, vienubrīd pat liekot apšaubīt to, vai šodien vispār notiks testi.

Galu galā braucēji pielāgojās situācijai un devās trasē, lai gan neviens braucējs šodien nesasniedza 100 apļu robežu. Visproduktīvāk diena izvērtās “Ferrari” – neraugoties uz saslīdēšanu, kas izraisīja sarkanos karogus, Sebastians Fetels šodien veica 98 apļus un uzrādīja labāko rezultātu.

100 apļus kopā veica arī “Williams” komanda, kas kā vienīgā šodien izmantoja divus braucējus – priekšpusdienā pie stūres sēdās Sergejs Sirotkins, bet pēcpusdienā viņu nomainīja komandas rezerves braucējs Roberts Kubica, kurš trasē spēja uzrādīt ātrāku apļa laiku.

Jāpiebilst, ka šodien komandas nolēma izlaist pusdienu pauzi, lai šo stundu izmantotu darbam trasē, kad temperatūra bija visaugstākā (+5 grādi). Testi turpināsies trešdien un ceturtdien. Lai gan sākotnēji tika izteikts priekšlikums pagarināt testus līdz piektdienai komandas nespēja vienoties par šādu risinājumu (9 “par”, 1 “pret”).