Formula 1 čempionāts ir paziņojis, ka jau šogad prezentēs savu TV servisu, kas sauksies F1 TV, kurā būs iespējams sekot līdz visām Formula 1 sacīkstēm un iegūt plašu papildus video informāciju.

Sākotnēji F1 TV plānota ‘web’ platformā ar pieeju no datora, taču vēlāk tiks prezentēta arī F1 TV lietotne (Amazon, Apple un Android), kas ļaus lietotājam sekot līdz saturam dažāda veida viedierīcēs bez papildus maksas. Šī pakalpojuma cena būs no 8-12$/mēnesī atkarībā no tirgus.

F1 TV sākotnēji tiks piedāvāts tikai valsīts un tirgos, kur līgumi ar TV kompānijām to atļauj, līdz ar to ne, piemēram, Itālija, ne Lielbritānija pagaidām nevarēs izmantot šo platformu, jo šajās vasīts esošie TV kompāniju līgumi piešķir tām ekskluzīvas tiesības. Par šī produkta pieejamību Latvijas teritorijā pagaidām nav skaidrības.

F1 TV tiks nodrošināts saturs četrās valodās: angļu, franču, vācu un spāņu, bet valstis, kurās F1 TV būs pieejams jau pirmajā sezonā ir Vācija, Francija, Meksika, Beļģija, Austrija, Ungārija un lielākā daļa no Latīņamerikas. Papildus Formula 1 saturam, kurā ietilps arī visu pilotu on-board kameras, lietotājiem būs pieejamas arī visas atbalsta sērijas: Formula 2, GP3 un “Porsche Supercup”. Servisu nodrošinās “TATA Communications” kompānija.