Pirmo reizi kopš savas atgriešanās F1 čempionātā kā komandai, abas “Mercedes” formulas izstājās tehnisku problēmu dēļ. Abi tās braucēji ir dusmīgi – Luiss Hamiltons norādījis, ka komanda vairs nedrīkst šādi izsviest punktus vējā, kamēr Valteri Botass situāciju salīdzinājis ar sliktu joku.

Luiss Hamiltons: “Nemelošu, mums jāpiestrādā visās jomās. Mašīna bija lieliska – spējām būt paši ātrākie. Taču tad saskarties ar divām nesaistītām problēmām bija ļoti dīvaini. Mēs nevaram atļauties tā izmest punktus. Ir jāatrod ložu droša metode, lai attīstītu savu stratēģiju, jo, ja abas mašīnas turpinātu braucienu, tā būtu bijusi viegla uzvara – bijām pārliecinošā vadībā. Kopumā tā bija ļoti neveiksmīga diena.

Komandā ikviens izjūt sāpes, tomēr pēdējos gadus izturība ir bijis viens no mūsu lielākajiem trumpjiem. Lai cik tas sāpīgi nebūtu, jāmeklē veidi, kā gludi ieiet atpakaļ pareizajās sliedēs. Lai gan šī bija neveiksmīgākā nedēļas nogale, cik varu atcerēties, ticību komandai neesmu zaudējis. Gaidu brīdi, kad atkal varēšu kāpt mašīnā un izprast, kur bija problēma, turklāt zinu, ka visa komanda strādās cītīgi, lai būtu droši, ka nekas tāds neatkārtotos.

Lasi vēl: “Mercedes” izskaidro Hamiltona stratēģijas fiasko

Valteri Botass: “Veiksmes skalā šī sezona šobrīd izvērsusies kā nejauks joks. Man neizdevās diez ko labs starts. Neliela riteņu spolēšana un saķeres trūkums bija izteiktāks, kā bijām gaidījuši. Tā rezultātā zaudēju pāris pozīcijas. Dodoties uz trases trešo pagriezienu, man izdevās pāris pozīcijas atgūt un nonākt otrajā pozīcijā. Kopš tā brīža mašīna likās lieliska, izdevās iekrāt pārsvaru līdz pēkšņi hidraulikas spiediena zuduma dēļ neko vairs nevarēju padarīt, lai izvairītos no izstāšanās. Šodien laikam vienkārši nebija lemts, bet kādu dienu visam jāsaliekās, kā nākas.