2016. gada pasaules čempions rallijkrosā Matiass Ekstroms atzinis, ka cīņa sezonas otrajā pusē risināsies par 2. vietu čempionāta kopvērtējumā, jo esošais līderis Johans Kristofersons vairs nav noķerams.

Kristofersona pārsvars čempionāta kopvērtējumā sasniedzis 40 punktus pār viņa tuvāko sekotāju Andreasu Bakerudu, kurš Ekstroma pārziņā esošajai “EKS” komandai pievienojās šosezon. Ekstroms no komandas biedra atpaliek 11 punktus un ieņem sesto pozīciju.

Ja vērojāt pirmos posmus, ir viegli manīt, ka “Volkswagen” ir konstanti ātri it visur, it īpaši Johans. Arī “Peugeot” bijuši samērā ātri, tomēr mazliet iepaliek no “Volkswagen”. Cīņa starp mums un “Peugeot” ir ļoti spraiga, tomēr Johanu noķert ir neiespējami,” stāsta Ekstroms. “Par otro vietu čempionātā cīnās pieci sportisti, kamēr Kristofersons ir tālu prom. Reāli skatoties, vadošo trijnieks ir tas, uz ko tēmējam.”

Uz nākamnedēļ gaidāmo posmu Kanādā “EKS” komanda sagatavojusies īpaši rūpīgi – aizvadīti trīs dienu testi Holjesā un Biķerniekos, bet uz Ziemeļameriku sagatavoti vairāki uzlabojumi vienības “Audi S1 Supercar” spēkratam.

Man te allaž paticis. Centāmies strādāt pie lietām, kas te varētu strādāt, tādēļ būs interesanti redzēt, vai mūsu pūliņi atmaksāsies,” vēsta 40 gadus vecais Ekstroms. Viņa “Audi” mašīnai veiktas modifikācijas priekšējam bamperim, kā arī aizmugurējam antispārnam, lai uzlabotu ātrumu garajā starta – finiša taisnē. Izmaiņas skārušas arī balstiekārtu, dzinēju un riteņu diferenciāļus.