FIA pasaules rallijkrosa čempionāta organizatori “IMG” paziņojuši, ka nākamgad tiešraides tiks nodrošinātas ne vien no pasaules čempionāta kvalifikācijas braucieniem, bet arī Eiropas čempionāta sacensībām Supercars ieskaitē.

Tiek ziņots, ka šogad katru posmu ‘Youtube’ un ‘Facebook’ tiešraidēs tiek reģistrēti aptuveni 400000 unikālie skatījumi. Kvalifikāciju ieraksti vēlāk čempionāta kanālā aplūkojami arī atkārtojumā. Līdz šim pasaules čempionāta Supercars ieskaite bija vienīgā, kas tika translēta internetā.

Šogad esam piefiksējuši lieliskus rezultātus pasaules čempionāta translācijām, tādēļ esam nolēmuši paplašināties un programmā iekļaut arī Eiropas čempionātu Supercars ieskaitē, kas ievērojami uzlabos čempionātā startējošo komandu un braucēju vērtību,” stāsta “IMG” rallijkrosa daļas viceprezidents Džeimss Teilors.

Jāpiebilst, ka šosezon par Eiropas čempionu Supercars ieskaitē kļuva latvietis Reinis Nitišs, to nodrošinot savu skatītāju priekšā CSDD Biķernieku trasē. Arī nākamgad sezonas pēdējais posms risināsies Latvijā.

EuroRX Supercar 2019. gada kalendārs

NrSacīkstesTraseDatums
1Lielbritānijas RXSilverstona25. - 26. maijs
2Norvēģijas RXHella15. - 16. jūnijs
3Zviedrijas RXHoljesa6. jūlijs - 7. jūlijs
4Vācijas RXEsteringa17. - 18. augusts
5Francijas RXLoīka31. augusts - 1. septembris
6Latvijas RXBiķernieki14. - 15. septembris