Mavericks Vinjales uz starta atradīsies pirmajā vietā, kamēr Pols Espargaro satriecoši ieņem otro starta pozīciju ar KTM. Markezs paliek 5. vietā pēc vairākām motocikla maiņām, un saspringta momenta ar Valentino Rossi pēdēja lidojošajā aplī.

Kvalifikācijas sākumā, par galveno pretendentu uz “pole position” bija Fabio Kvartararo un vadīja sesiju, līdz pēdējām minūtēm, kad to pārņēma Pols Espargaro un pēc tam – Vinjales. Kvartararo sacīksti sāks no 3. pozīcijas.

Čempionāta līderis, Marks Markezs, visas sesijas garumā neizskatījās pietiekami ātrs, lai varētu cīnīties par pirmajām pozīcijām. Vairākas reizes mainīja motociklus, bet uz abiem izskatījās saspringts un, šķietami, nejutās komfortabli. Taču pēdējā lidojošajā aplī viss mainijās, un Markezs pirmajos divos sektoros bija par 0,3 sekundēm ātrāks, nekā pārējie braucēji. Tomēr trešajā sektorā šī stratēģija, atlikt visu uz pēdējo apli, lika maksāt. Markezs panāca, trasē priekšā esošo, Valentino Rossi, no kura nācās izvairīties, šādā veidā zaudējot laiku un apli. Aiz Markeza, 6. vietā, sacīksti sāks Andreas Dovizioso.

Mājinieks Valentino Rossi uz starta atradīsies 7. vietā, neuzrādot labi sniegumu kvalfikācijā.

Honda vienībai neveicās arī pirmajā kvalifikācijā ar Lorenzo – braucējs palika 18. vietā, un sekundi lēnāks par savu komandas biedru.

San Marino Grand Prix – kvalifikācija

Image