Neaprakstāmi haotiskā Brazīlijas GP sacīkstē uzvaru izcīnīja Makss Verstapens. Pēc diviem drošības mašīnas periodiem otrais finišēja Pjērs Gazlī, kuram mazāk kā 0,1s zaudēja Luiss Hamiltons.

Startā Makss Verstapens nosargāja savu līderpozīciju, kamēr Sebastians Fetels jau pirmajā ‘Senna-S’ līkumā zaudēja otro vietu Luisam Hamiltonam, kurš apdzina savu pēdējo gadu sīvāko sāncensi pa ārmalu. Sacīkstes turpinājumā Verstapens un Hamiltons izvēlējās vienādu stratēģiju, kamēr Sebastians Fetels savu pirmo nogriezni izstiepa garāku un nokļuva vadībā pēc abu līderu boksu apmeklējumiem.

Paralēli Šarls Leklērs strauji uzlaboja pozīcijas no savas zemās starta vietas un drīz iesaistījās cīņā ar Valteri Botass par ceturto pozīciju. Tomēr soms nespēja vairāku apļu garumā apdzīt Leklēru, pārkarsējot savu dzinēju, kas viņam lika nobraukt trases malā un izstāties 54.aplī. Tresē devās drošības mašīna, kas sagrieza kājām gaisā visu komandu stratēģiju. Boksos pēc jaunām riepām devās Makss Verstapens un Šarls Leklērs, kamēr Hamiltonam tika dota pavēle rīkoties pretēji kā Verstapenam un brits palika trasē. Drošības mašīnas laikā pa apli apdzītie atgriezās vienā aplī ar līderiem un Verstapens ar svaigām mīkstā sastāva riepām nokļuva tieši aiz muguras līderim, Fetels sekoja ceturtajā vietā, bet viņam bija vecākas riepas, kā sekotājiem Albonam un Leklēram.

Pēc drošības mašīnas došanās boksos 12 apļus pirms finiša pavēra vaļā elles vārtus – cīņa starp vadošajiem sešiem pilotiem notika katrā līkumā un Maksam Verstapenam atkal izdevās pirmajā līkumā pa ārmalu tikt garām Hamiltonam, kamēr Albons apdzina Fetelu cīņā par trešo vietu.

5 apļus pirms finiša sākās abu “Ferrari” pilotu cīņa par 4.vietu, kas beidzās ar nelielu sadursmi starp Fetela aizmugurējo riteni un Leklēra priekšējo riteni. Abi piloti izstājās, pieberot trasi ar atlūzām un riepu gumijas atliekām. Trasē devās drošības mašīna un Luiss Hamiltons devās boksos, lai gan līdz finišam tobrīd bija palikuši tikai 4 apļi.

Trīs apļus pirms finiša drošība devās boksos – Verstapens saglabāja līderpozīciju, Hamiltons apdzina Gazlī cīņā par trešo vietu, bet trases lēnajā daļā sadūrās ar Aleksu Albonu, kurš sagriezās trasē. Hamiltons ar bojātu antispārnu turpināja cīņu par otro vietu ar Gazlī, tomēr zaudēja uz finiša līnija mazāk par sekundes desmitdaļu.

Brazīlijas GP – sacīkste