Šodien notikušajā preses konferencē ar “Liberty Media” pārstāvju Čeisa Kerija un Rosa Brauna, kā arī FIA prezidenta Žana Toda līdzdalību, paziņots, ka tehniskās izmaiņas Formula 1 noteikumos, kurām būtu jāstājas spēkā 2021. gadā, atliktas par vienu gadu pandēmijas dēļ.

Jau ziņojām, ka lielākā daļa Formula 1 komandu atbalstīja ieceri jaunos noteikumus pārcelt uz 2022. gadu, sakarā ar finansiālām un cilvēkresursu grūtībām, kuras sagādās koronavīrusa izplatības rezultātā noteiktie piesardzības pasākumi. Vienīgā komanda, kas vilcinājās ar piekrišanu šai iecerei bija “Ferrari”, tomēr noprotams, ka nu arī tā sniegusi savu atbalstu.

Līdz ar to nākamgad komandas izmantos 2020. gada mašīnu šasijas, pārnesumkārbas, transmisijas un balstiekārtas, taču ievēros jaunos budžeta griestus, kas mērāmi 175 miljonu USD apmērā. Lēmumu vēl nepieciešams ratificēt starptautiskajai motorsporta padomei.

Tā kā komandu balvu fonds ir atkarīgs no čempionāta ieņēmumiem, paredzams, ka šogad tas būs krietni mazāks kā citus gadus, jo optimistiskākais scenārijs paredz sezonas sākšanos jūnijā. Maz ticams, ka organizatoriem izdosies atrast kalendārā vietu visiem septiņiem pārceltajiem posmiem.