Septiņkārtējais Formula 1 čempions Luiss Hamiltons atklājis, ka vēlās, lai viņa jaunajā kontraktā būtu punkts par iespējām mazāk laika pavadīt ceļojot uz dažādiem pasākumiem, tā vietā vairāk laika pavadot mājās.

Lai gan 35 gadus vecais Hamiltons jau nodrošinājis 2020. gada Formula 1 sezonas čempiona titulu, joprojām nav skaidrības par viņa nākotni, jo līgums uz nākamo sezonu vēl nav parakstīts.

Šis gads lieliski apliecināja, ka ir iespējams strādāt no mājām. Esmu drošs, ka jaunajā kontraktā būs daudzas ‘Zoom’ sapulces, tā vietā, lai ierastos klātienē, šādā veidā samazinot lidošanai paredzēto laiku,” norāda Hamiltons. Nesen britu sportists šķīrās no sev piederošās lidmašīnas, akcentējot tās radīto piesārņojumu dabai, par kuras aizstāvēšanu viņš joprojām ļoti aktīvi cīnās.

Laiks ar draugiem un ģimeni ir pats galvenais. Ja varēsim atgriezties pie ceļošanas, vēlos ņemt līdzi ģimeni un radīt atmiņas kopā ar viņiem, kā arī izbaudīt laiku kopā. Šogad neesmu viņus redzējis un tas ir ļoti smagi.

Pateicoties lieliskajiem rezultātiem trasē, kā arī aktīvai darbībai sabiedrībai svarīgos jautājumos, Hamiltons iemantojis plašu fanu pūli ne tikai dzimtajā Lielbritānijā, bet arī visā pasaulē, kas padarījis viņu par ‘sponsoru magnētu’. Līdz ar to Luiss dažādos ar medijiem un mārketingu saistītos pasākumos pavada vairāk laika par citiem braucējiem.

Šovasar Hamiltons aizsāka vēl vienu iniciatīvu, kuras mērķis ir izglītot melnādainos jauniešus zinātnes, tehnoloģijas, inženierijas un matemātikas jomās, lai palīdzētu radīt starptautiskāku un dažādāku vidi Formula 1 komandās. “Gribās, lai cilvēki nopelna sev vietu. Neviens negrib, lai amats tiktu piešķirts minoritātēm tikai, lai izpildītu nosacījumus. Mēs vēlamies radīt izdevību cilvēkiem, kuri ir izglītoti un ir nopelnījuši savu vietu.