Šīs sezonas pasaules čempionam Luisam Hamiltonam nāksies izlaist šonedēļ gaidāmo Sakiras Grand Prix izcīņu pēc inficēšanās ar Covid-19 vīrusu.

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) astiprinājusi, ka “Mercedes” braucējam veiktā Covid-19 testa analīzes bijušas pozitīvas, tādēļ sportists devies pašizolācijā un nepiedalīsies šonedēļ gaidāmajās sacīkstēs.

“Mercedes” komanda apstiprinājusi informācijas patiesumu un tuvākajā laikā paziņos Hamiltona aizvietotāju. Komandas oficiālie rezerves braucēji ir Estebans Gutjeress un Stofels Vandūrns, taču pastāv iespēja, ka trešā izdevība šosezon tiks Niko Hulkenbergam, kurš aizvietoja “Racing Point” braucējus Serhio Peresu un Lensu Strolu, kad abi ārstējās no vīrusa.

Pagājušajā nedēļā Hamiltonam tika veikti trīs testi, kuri visi uzrādīja negatīvus rezultātus, taču pirmdienas rītā sajuta pirmos simptomus un veica testu, kas izrādījās pozitīvs. Ja neskaita pāris simptomus Hamiltons jūtoties vesels un labā formā.

Ņemot vērā, ka sezonas pēdējais posms Abū Dabī risināsies jau nākamnedēļ, pastāv varbūtība, ka Hamiltona sezona jau ir galā un viņa aizvietotājam tiks dota izdevība startēt divos posmos.