Karloss Saincs Dakaras rallijreida sestajā ātrumposmā izcīnīja uzvaru un atguva daļu no iepriekšējā dienā zaudētā laika.

“X-Raid Mini” pilots Saincs bija vadībā visā 348 km garajā ātrumposmā un turklāt palielināja savu pārsvaru ar katru nākamo starpfinišu, finišā otro vietu Jazīdu Al Radži pārspējot par vairāk kā 4 minūtēm. Tā bija Sainca otrā uzvara šī gada Dakaras rallijreidā un līdz ar to viņš pārtrauca “Toyota” komandas četru ātrumposmu uzvaru sēriju.

Cīņā par trešo vietu ātrumposmā iesaistījās rallijreida kopvērtējuma līderi Stefans Petransels un Nasers Al-Atija, kuram pēdējā 44 km nogrieznī izdevās sadeldēt 55 sekunžu deficītu līdz Petranselam un finišēt 18 sekundes priekšā francūzim.

Kārtējā neveiksme piemeklēja Sebastianu Lēbu un viņa “Bahrain Raid Xtreme” – jau pēc pirmajiem 100km tika salauzts balstiekārtas stienis un deviņkārtējam WRC čempionam nācās gaidīt palīdzības mašīnu ar cerību tikt līdz finišam pirms sestdien rallijreidā būs atpūtas diena.

Puse no rallijreida ir aizvadīta un Petransela pārsvars pār Al-Atiju vadībā ir 5m 53 sekundes, lai gan 13kārtējais šī rallija uzvarētājs vēl nav guvis panākumu atsevišķā ātrumposmā, tomēr demonstrē izcilu stabilitāti.

Kopvērtējums pēc 6.ātrumposma