Pirmoreiz Formula 1 nedēļas nogalē uz pjedestāla skanēja himna par godu braucējam no Baltijas valstīm. Igaunis Juri Vips izcīnīja pārliecinošu uzvaru F2 sacīkšu nedēļas nogales otrajā braucienā Azerbaidžānā.

Lai gan Tallinā dzimušais braucējs kāpa uz pjedestāla arī iepriekšējā posmā Monako ielās, viņa sezonas sākums līdz šim nebija izdevies tik spožs, kā varētu cerēt. “Hitech” komanda gan parūpējās, lai viss mainītos ar perfektu kvalifikāciju Baku ielu trasē – jaunzēlandietis Liams Lovsons izcīnīja pole position, bet Vips sasniedza otro starta pozīciju svētdienas braucienam.

Pirms tam tika aizvadītas divas sprinta sacīkstes. Pirmajā no tām Lovsons iekļuva starta sadursmē un izstājās jau pirmajā aplī, kamēr visiem pa priekšu lielisku sniegumu demonstrēja krievs Roberts Švarcmans. Krievu sportists pat supergarajā starta finiša taisnē neļāva konkurentiem izmantot viņa fformulas radīto aizvēju un izcīnīja uzvaru, kamēr vairāki satriecoši apdzīšanas manevri sniedza Danielam Tiktumam otro vietu. Vips sacīkstes noslēdza astotajā vietā.

Otrā brauciena starta kārtību nosaka apgriežot labāko desmitnieku kājām gaisā. Tas ļāva Vipam startēt no trešās pozīcijas, kamēr pirmo rindu aizņēma Bents Viskāls un Deivids Bekmans. Pēc ļoti spraigas cīņas vairāku līkumu garumā Viskālam nācās atzīt Bekmana pārākumu. Aiz viņiem Vips uz brīdi zaudēja trešo pozīciju Jehanam Daruvalam, taču ātri prata atgūties.

Vairākas avārijas un drošības mašīnas fāzes lika braucējiem nonākt kopīgā grupā vienam aiz otra. Šādos apstākļos Vips demonstrēja satriecošu ātrumu, apsteidza abus priekšā esošos konkurentus un ļoti ātri iekrāja sekundes pārsvaru, kā rezultātā Bekmans nevarēja veikt atbildes gājienu ar DRS sistēmas palīdzību. Vips izcīnīja savu pirmo uzvaru Formula 2 čempionātā, to paveicot čempionāta 100. sacīkstē.

Kopvērtējuma līderis ar 78 punktiem joprojām ir ķīnietis Guanju Žou, kurš pēc trešās vietas izcīnīšanas 1. braucienā, saskārās ar Danielu Tiktumu un izstājās jau pirmajā aplī. Otro vietu ar 55 punktiem šobrīd dala Oskars Piastri un Teo Puršērs, bet Vips ar 38 punktiem atrodas astotajā pozīcijā. Iespēja startēt no pirmās rindas galvenajā braucienā ļauj igauņu braucēja faniem cerēt uz vēl vienu augstvērtīgu rezultātu.

Formula 2 trešā brauciena starts paredzēts rītdien pl. 11:45 pēc Latvijas laika. Tiešraides translāciju iespējams vērot F1TV video straumēšanas platformā.