Grieķijas WRC posmā Akropoles rallijā pēc ļoti ciešas cīņas vadībā izvirzijies “Toyota” pilots soms Kalle Rovanpera. Vien 3,7 un 3,9 sekundes tālāk atrodas pēdējo gadu čempioni attiecīgi igaunis Ots Tanaks un francūzis Sebastiens Ožjē.

Pirmo reizi kopš 2013. gada Pasaules rallija čempionāts atgriežas Grieķijā, kur pārliecinoši visvairāk uzvaru izcīnīt ir izdevies “M-Sport” vienībai. Aktuālās “WRC” klases mašīnas gan smagos Akropoles ceļus iepriekš nav redzējušas un tie jau pirmajā dienā ir prasījuši savus upurus.

Ceturtdien netipiski slapjā “Shakedown” posmā visātrākais bija Rovanpera, bet aiz viņa visas trīs “Hyundai” ekipāžas. Vakarā rallijs tika atklāts ar pilsētas ātrumposmu. Tajā visātrākais izrādījās Ožjē.

Ots Tanaks
Ots Tanaks

Piektdienu sportistiem bija jāaizvada bez servisa parka. Dienu ar labāko laiku atklāja Tanaks, taču jau nākamā ātrumposmā iespaidīgu sniegumu uzrādīja Rovanpera, uzvarot ātrumposmu un izvirzoties vadībā. Tehniskas problēmas ar ātrumkārbu vēl pirms dienas otrā ātrumposma piemeklēja Elvinu Evansu. “Toyota” braucējam atlikušo dienu nācās aizvadīt ar vienu pārnesumu. Pēc riepu maiņas zonas tehniskas problēmas piemeklēja Beļģijas posma varoni Tjērī Noivilu. Beļģu “Hyundai” braucējs nokavēja 24 minūtes laika kontrolē, kas rezultējās četru minūšu sodā, turklāt nākamais ātrumposms tika aizvadīts bez stūres pastiprinātāja, zaudējot vēl vairāk laika. Beidzamajos trīs ātrumposmos pa uzvarām Rovanperam, Ožjē un Tanakam. Iespaidīgs sniegums no Ožjē puses, ņemot vērā, ka kopvērtējuma līderis visu dienu bija pirmais uz ceļa un tīrīja trajektoriju pārējiem sportistiem. Ļoti ciešais top3 vien 3,9 sekunžu atstatumā, bet labākais no pārējiem ir spānis Dani Sordo 23,9 sekundes aiz līdera. Diena noslēdzās ar neveiksmi Pjēram Lui Lubē. Francūzim īsi pirms finiša salūza stūres mehānisms un francūzis lēnām noslīdēja no ceļa. Ātrumposms tika apturēts, taču “2C Competition” komandas ekipāža, pateicoties skatītāju pūliņiem, spēja iebraukt finišā.

“WRC 2” klasē sākumā ļoti sīvu cīņu par uzvaru uzsāka Mads Ostbergs un Andreass Mikelsens. Norvēģu dueli diemžēl izjauca tehniskas problēmas Ostberga “Citroen” automašīnai. Abiem gan priekšā nokļuva Olivers Solbergs, tomēr ceturtajā ātrumposmā zviedrs izstājās ar piekares problēmām. Tikmēr par pārsteigumu parūpējās jaunais Bolīvijas talants Marko Bulacia, kurš uzvarēja četros no pieciem dienas ātrunmposmiem un izveidoja 5,4 sekunžu pārsvaru pār Mikelsenu.

Rezultāti
Rezultāti