Otrā Spānijas WRC rallija diena aizvadīta absolūtā “Hyundai” ekipāžas Tjērī Noivila un Martina Vidages dominancē. Otro vietu saglabāja “Toyota” braucējs Elvins Evanss, bet trešo vietu knapi noturēja Evansa titulētais komandas biedrs Sebastiens Ožjē.

Ar četrām ātrumposmu uzvarām pirmajā dienā, pēc sīvas cīņas ar Evansu, vadībā bija izvirzījies Noivils. Beļģis turpināja iesākto un otro dienu uzsāka ar piecām ātrumposmu uzvarām. Abās dienās tas nozīmē astoņas ātrumposmu uzvaras pēc kārtas! Ļoti labu tempu uzņēmis bija “M-Sport” braucējs Adriens Furmo, kurš uzrādīja otro laiku dienas otrajā ātrumposmā. Francūža centieni gan izbeidzās 11. ātrumposmā, kad viņa vadītais “Ford Fiesta” spēkrats aizskāra barjeru līkuma iekšmalā un tika nolauzta pusass. Ar vairākām zaudētām minūtēm Furmo gan ralliju spēja turpināt ar divu riteņu piedziņu. Otrs “M-Sport” braucējs Gass Grīnsmits devītajā ātrumposmā burtiski pazaudēja riepu un zaudēja vairāk nekā minūti. Izbīli piedzīvoja “Toyota” braucējs Kalle Rovanpera, kurš lielā ātrumā noskrēja no ceļa, taču izbraucot cauri laukam spēja turpināt pat nezaudējot laiku. Lielākā dienas intriga izvērtās par trešo pozīciju. Mājinieks Dani Sordo demonstrēja lielisku tempu un līdz servisa parkam noķēra čempionāta līderi Sebastienu Ožjē līdz 0,2 sekundēm! Ožjē gan izdevās tempu kāpināt un 11. ātrumposmā francūzis uzstādīja identisku laiku ar Noivilu, bet nākamajā ātrumposmā Ožjē bija ātrākais un Noivila dominance beidzot tika izbeigta.

Pēdējais ātrumposms bija pilsētas “Super special” posms. Olivers Solbergs cīnījās ar sajūga defektu un, zaudējot 27 sekundes, atkrita uz septīto vietu tikai 0,7 sekundes aiz Grīnsmita. Slikts laiks no Ožjē, kurš noslāpa un zaudēja piecas sekundes. Diena gan noslēgta 1,2 sekundes priekšā Sordo. Kārtējā ātrumposma uzvara Noivilam un nu jau 16,4 sekunžu pārsvars pār Evansu.

Mārtiņš Sesks
Mārtiņš Sesks

“Junior WRC” ieskaitē pirmo dienu piektajā vieta pabeidza liepājnieki Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Čempiontitula pozīcijā pirmajā vietā atradās Džons Armstrongs, taču brits zaudēja vairāk kā piecas minūtes sestdienas pirmajā ātrumposmā, atkrītot uz piekto pozīciju. Vadību pārņēma galvenais titula pretendents soms Sami Pajari. Taču jau nākamajā ātrumposmā no ceļa noskrēja arī Mārtiņš Sesks, zaudējot jebkādas izredzes uz čempiona titulu. 10. ātrumposmā cauras riepas dabūja gan Pajari, gan igaunis Roberts Virvess, taču Pajari saglabā Spānijas WRC rallija vadību un ir pavisam tuvu savam junioru čempiona titulam.

Rezultāti
Rezultāti