Krievu kartinga braucējs Artjoms Severjuhins atrādījis sevi ne tai labākajā gaismā. Eiropas junioru kartinga čempionāta apbalvošanas ceremonijas laikā, skanot Itālijas himnai Severjuhins izstiepa labo roku, atdarinot nacionālsociālistu sveicienu, kas Trešā Reiha laikā kļuva populārs Ādolfa Hitlera valdīšanas laikā.

Portugālē notikušajās sacensībās Severjuhins izcīnīja uzvaru OK klasē. Jaunais krievu kartinga braucējs startē ar Itālijā izsniegtu autosporta licenci, līdz ar to viņa uzvarai par godu tika spēlēta Itālijas, nevis Krievijas himna. Atrādījis bēdīgi slaveno žestu, Severjuhins vēl pats pasmējās par savu rīcību.

Ņemot vērā Krievijas Federācijas saspīlētās attiecības ar pārējo pasauli un militāro konfliktu Ukrainā, šāda rīcība izpelnījās pamatīgu nosodījumu. Severjuhina pārstāvētā “Ward Racing” izplatīja paziņojumu, ka pilnībā nosoda braucēja rīcību un pārtrauc sadarbību ar šo sportistu nekavējoties.

Arī Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) jau paziņojusi, ka uzsākusi lietas izmeklēšanu saistība ar nepieņemamo uzvedību, ko krievu kartinga braucējs demonstrēja uz pjedestāla Portimao trasē. Kamēr izmeklēšana vēl nav noslēgusies, potenciālās sankcijas šādam bezprecedenta gadījumam nav skaidras, tomēr pastāv varbūtība, ka Artjoms savu pēdējo karjeras startu FIA čempionātos jau aizvadījis.

Otrajā vietā aiz Severjuhina 71 braucēja konkurencē finišēja talantīgais latvietis Tomass Štolcermanis. Nekorekti piestiprinātu priekšējo spārnu pārkāpuma dēļ viņš saņēma 5 sekunžu sodu, kā rezultātā latvietis tika klasificēts septītajā vietā un izvairījās no kāpšanas uz pjedestāla kopā ar Severjuhinu.