Kļuvuši zināmi tie seši posmi, kuros nākamajā F1 sezonā plānots rīkot sprinta sacīkstes. Starp trasēm, kurās tās notiks, būs arī Spā-Frankošamps un Baku.

Jau pirms kāda laika tika paziņots, ka sprinta sacīkstes no trijām šajā sezonā tiks palielinātas līdz sešām nākamajā gadā. Vēl nebija zināms, kurās trasēs sprinti tiks rīkoti, bet šajā nedēļas nogalē provizoriski kļuvuši zināmi šie seši posmi.

Posmi, kuros plānotas sprinta sacīkstes:

Posms Datums Valsts Norises vieta
5. 29. aprīlis Azerbaidžāna Baku
11. 1. jūlijs Austrija Špīlberga
14. 29. jūlijs Beļģija Spā-Frankošamps
19. 7. oktobris Katara Losaila
20. 21. oktobris ASV Ostina
22. 4. novembris Brazīlija Sanpaulu

Provizoriski, jo vēl sprinta sacīkstes oficiāli jāapstiprina un paredzams, ka varētu notikt izmaiņas – pastāv iespēja, ka Kataras vietā sprints tomēr notiks Saūda Arābijas GP ietvaros. Pārējās norises vietas esot izlemtas.

Tāpat kā šogad, nākamajā sezonā sprinti norisināsies Austrijā un Brazīlijā, bet klāt nākuši posmi Baku ielās, Spā-Frankošamps trasē, kā arī Ostinā. Šogad sprints risinājās arī Imolā, bet nākamgad šajā trasē nav paredzēts.

Izvēloties šos sešus posmus, primāri vērā ņemts, cik labas iespējas attiecīgajās trasēs ir veikts apdzīšanas, nevis to, kuru posmu rīkotāji par tām gatavi piemaksāt.

Paralēli šobrīd tiek izskatīta iespēja no nākamā gada sprintus rīkot kā atsevišķas sacensības, kurās vairs netiktu noteikts galīgais starta izkārtojums svētdienas “Grand Prix” izcīņai, kā tas bijis līdz šim.