Pēc aizvadītajām pēdējām sacensībām F1 karjerā Sebastians Fetels atzinis, ka jūtas “iztukšots”. Sportists neslēpj, ka pēdējie divi gadi no sportisko rezultātu viedokļa nav bijuši patīkami, taču tajā pašā laikā devuši iespēju palūkoties uz lietām no cita skatupunkta.

Savu 15 gadus ilgušo F1 pilota karjeru Fetels noslēdza svētdien Abū Dabī, sacensībās finišējot desmitajā vietā un izcīnot pēdējo punktu.

“Ja godīgi, pēc šīs lielās nedēļas nogales es jūtos iztukšots,” stāsta Fetels. “Pēdējā posmā iesildīšanās startam notika savādāk, bet tiklīdz nodzisa gaismas, atkal biju pilnībā pārslēdzies sacīkšu režīmam. Nebijām izvēlējušies varbūt to labāko stratēģiju, par ko ir žēl, jo domāju, ka mēs būtu varējuši Konstruktoru kausā pacelties augstāk. Tomēr šī bija liela diena. Gribu pateikties daudzajiem atbalstītājiem – bija ļoti daudz karogu, daudz smaidīgu seju, kas bija kaut kas ļoti, ļoti īpašs. Domāju, ka man tā visa pietrūks daudz vairāk nekā šobrīd spēju apzināties.”

Fetelam un viņa pāriniekam Lensam Strolam, kurš finišēja astotais, tomēr neizdevās nodrošināt “Aston Martin” komandai sesto vietu Konstruktoru kausā. Komandu kopvērtējumā ar tādu pašu punktu skaitu sezonu noslēgusi “Alfa Romeo”, taču, vērtējot papildus rādītājus, “Aston Martin” nākas palikt septītajā pozīcijā.

Lai gan karjeras lielāko daļu Fetels pavadīja komandās, kas viņam deva iespēju cīnīties par uzvarām un pjedestāliem, pēdējās divas sezonas viņš startēja “Aston Martin”, kas ir izteikta vidus līmeņa vienība. Tas viņam esot ļāvis paskatīties uz lietām no cita skatupunkta un vairāk pievērsties cilvēktiesību un dabas aizsardzības jautājumu popularizēšanai.

“Varbūt pēdējie divi gadi bija sarūgtinoši no sportisko panākumu viedokļa, bet tajā pašā ļoti, ļoti lietderīgi un svarīgi manā personiskajā dzīvē,” atzīst Fetels. “Ir notikušas daudzas lietas, daudz ko esmu sapratis. Manuprāt, tā ir milzīga privilēģija, atrasties tādā stāvoklī, kādā esam mēs. Līdz ar to tā arī ir zināma atbildība, tāpēc ceru, ka tagad būšu nodevis sava darba turpināšanu citiem braucējiem. Lieliski, ka mūsos ir spēks jūs iedvesmot caur to, ko sakām un darām. Pasaulē ir daudz lielākas un svarīgākas lietas par sacīkstēm. Paldies jums par atbalstu! Paldies par ziņojumiem, vēstulēm un saņemto mīlestību kopumā. Man tā visa pietrūks, bet tas bija milzīgs prieks, visu savu karjeru to izbaudīt. Paldies jums!”

Sebastiana Fetela karjeras galvenie sasniegumi: