Dienu pirms Ziemassvētkiem 67 gadu vecumā mūžībā devies bijušais Formula 1 un izturības sacīkšu braucējs Filips Streifs.

Pēc vairākām stabilām un sekmīgām sezonām Eiropas Formula 3 un Formula 2 čempionātos, kā arī diviem pjedestāliem Lemānas 24 stundu sacīkstēs Filips Streifs tika pie izdevības debitēt F1 1984. gada sezonas noslēdzošajā posmā Portugālē.

Jau nākamajā sezonā “Ligier” komanda deva Streifam iespēju sevi pierādīt uz vairākiem posmiem. Par sezonas pīķi atkal kļuva pēdējais posms. Kvalificējies tikai 18. vietā, Streifs aizcīnījās līdz trešajai pozīcijai un priekšpēdējā aplī uzbruka komandas biedram Žakam Lafitam. Pārdrošais manevrs beidzās ar aizlauztu priekšējo pusasi. Pacik ceturtajā vietā esošais Ivans Kapelli bija apdzīts par apli, Streifs ‘aizkliboja’ līdz finišam ar trim riteņiem pie asfalta. Trešā vieta un karjeras vienīgais pjedestāls nāca ar pamatīgu darvas karoti medus burkā, jo Gajs Ližjē nevēlējās paturēt tautieti savā komandā uz 1986. gadu.

Streifs pārcēlās uz “Tyrell” komandu, kur divu gadu laikā sekoja tikai daži finiši punktos. Tiesa gan, arī Streifa komandas biedri Martins Brandls un Džonatans Palmers līdz pjedestāliem neaizsniedzās.

Filips Streifs atgriezās franču komandā 1988. gadā, pievienojoties “AGS”. Tā bija maza komanda, kas sacensībās piedalījās tikai ar vienu mašīnu. Savā pirmajā sezonā Streifs palika bez punktiem, taču nākamā noslēdzās vēl nesākusies. Smaga avārija pirmssezonas testos Brazīlijā lika Streifam atlikušo dzīves daļu pavadīt ratiņkrēslā.

1994. gadā Streifs centās atgriezties F1 citā ampluā, mēģinot nopirkt “Ligier” komandu ar mērķi padarīt to par tobrīd dominējošās “Williams” satelītkomandu. Mēģinājums nebija veiksmīgs un “Ligier” turpināja startēt līdz 1996. gada izskaņai, kad to pārņēma cits francūzis Alens Prosts.

Streifs ir jau otrais F1 braucējs no Francijas, kurš šomēnes devies mūžībā. Decembra sākumā pasaule šķīrās no Patrika Tambeja.