Ar mājinieka Horhes Lorenso izcīnīto trešo uzvaru šajā sezonā šodien noslēdzās aizraujošais “Gran Premi Aperol de Catalunya” posms Spānijā. Piedāvāju vairāku vadošo pilotu komentārus par aizvadīto sacīksti.

Horhe Lorenso

“Esmu patiešām laimīgs par izcīnīto uzvaru, jo šī bija ļoti grūta nedēļas nogale. Mūsu sniegums bija krietni labāks nekā vakar, par cik kvalifikācijā bija ļoti karsts. Saķere ar trasi pēc šī rīta lietus arī nebija visai laba. Sacensību sākumā, kad es sekoju Benam un Danī, bija ļoti viegli pieļaut kādu kļūdu bremzējot un aizķert viņus, tāpēc es ļoti mierīgi gaidīju savu iespēju. Kad Bens pieļāva kļūdu, es pavirzījos uz augšu. Tad es sekoju Danī un vēroju viņu, viņš sāka samazināt tempu un galu galā kļūdījās, līdz ar to es varēju viņu apdzīt un pēc tam braukt ar pilnu gāzi. Liels paldies “Yamaha” un manai komandai par smago darbu motocikla sagatavošanā šīs dienas uzvarai.”

Danī Pedrosa

“Otrā vieta vienmēr paliek otrā vieta, bet šodien es patiešām vēlējos uzvarēt, tāpēc es nevaru justies pārāk laimīgs. Mēs esam ļoti smagi strādājuši treniņsesijas laikā, lai būtu gatavi uzvarēt, bet gala rezultātā nevarējām to izdarīt un tas ir nedaudz sarūgtinoši. Es spiedu cik vien varēju, bet pēdējos apļos, man bija dažas problēmas ar noturēšanos trasē. Es parādīju no sevis labāko ko varēju sacīkšu vidusdaļā, es mēģināju uzbrukt, bet 10 apļus pirms finiša es vairs nevarēju noturēt tempu, bija ļoti grūti kontrolēt motociklu bremzējot un līkumu izejās, tāpēc es biju piesardzīgs, jo zināju, ka mans ātrums līkumos nebija diez ko labs. Tad es pieļāvu kļūdu un Horhe tika man garām un es vairs nevarēju viņam sekot. Mēs nevaram būt laimīgi šodien, bet man ir jāapsveic komanda, jo viņi ļoti smagi strādāja šajā nedēļas nogalē un mums ir jāturpina censties nākošajās sacīkstēs, lai sāktu uzvarēt jau pēc iespējas drīzāk.”

Andrea Doviciozo

“Esmu patiešām laimīgs izcīnīdams pirmo pjedestālu “Yamaha” vienībai un šī ir fantastiska balva par visām pūlēm manai “Monster Yamaha Tech3″ komandai, kopš manas pievienošanās šai vienībai. Mēs esam veidojuši šo rezultātu tikai īsu brīdi, bet ir tik lieliski sacensties MotoGP priegšgalā ar satelītkomandas motociklu un esmu pārliecināts, ka neviens neparedzēja, ka mēs to darīsim jau tik agri. Tagad mēs varam doties uz Silverstonu ar lielu pārliecību.”

Keisijs Stoners

“Esmu nedaudz sarūgtināts, mēs atdevām visu beigās, bet mums vienkārši nebija vajadzīgā tempa, it sevišķi sākumā ar cietā sastāva riepām. Izskatījās, ka tikai Danī varēja patiešām likt strādāt savām riepām šodien un viņš to darīja labāk nekā mēs. Ar sniegumu, kas mums bija nedēļas nogalē, mēs visumā cerējām būt daudz spēcīgāki sacīkstē, mēs zinājām, ka sākums būs grūts, bet ticējām, ka uz sacīkstes beigām būsim spējīgi braukt augstākā tempā. Mēs nebijām pārliecināti vai mīkstākās riepas nesagādās mums problēmas šodien, tāpēc mēs izvēlējāmies drošāku iespēju. Mēs domājām, ka mums ir labākais motocikls un labākais temps, bet tomēr šīs divas lietas šodien nesaskanēja. Tomēr mēs atgriežamies mājās ar dažiem punktiem un mums testi šeit jau rīt, lai strādātu uz sasāpējušajiem jautājumiem, tāpēc esmu pārliecināts, mēs būsim atpakaļ cīņai par topu jau pavisam drīz.”