“Sauber” F1 komanda, kas šogad vēl nav spējusi tikt pie punktiem un jau ilgāku laiku cīnās ar finansiālām problēmām, atradusi jaunus īpašniekus. Par tiem kļūs investīciju uzņēmums no Šveices “Longbow Finance”. Jau iepriekš rakstījām, ka komandas vadītāja Moniša Kaltenborna atradusi jaunus investorus. Noskaidrots, ka neraugoties uz īpašnieku maiņu, Kaltenborna savu amatu saglabās.

Tikmēr savus vadības grožus noliks Pīters Zaubers, kurš komandu sākotnēji radīja salonautomobiļu sacīkstēm, tomēr veiksmīgā izaugsme ļāva 1993. gadā ienākt F1 čempionātā. Komanda jau vienreiz tika pārdota, kad no 2006. līdz 2009. gadam F1 virsotnes nesekmīgi centās iekarot “BMW”. Pēc vācu ražotāja aiziešanas no čempionāta komanda atkal nonāca Zaubera rokās. Viņa amatu ieņems Paskāls Piči (Pascal Picci).

Abas darījumā iesaistītās puses atzinušas, ka apmierinātas ar panākto vienošanos. Komanda nemainīs savu bāzes vietu, kas atrodas Hinvilā, Šveicē. Tiek ziņots, ka komandas nosaukums paliks nemainīgs, tomēr oficiāla paziņojuma vēl nav. Kā zināms, starp potenciālo pircējiem ilgu laiku par reālāko opciju tika uzskatīta “Alfa Romeo”, kas kļūtu par “Ferrari” atbalsta komandu, tomēr pagaidām šo lomu pilda “Haas”.

1 KOMENTĀRS

  1. ..khe , nesen vēl daži te smīkņāja – kāds gan sakars Haas ar Ferrari komandu…diezvai šie daži saprot pa šai dienai – ko nozīmē atbalsta komanda…. 😀 …atļaušos atgādināt šiem dažiem – vispirms izzinām , un tad tikai ķeramies pie runāšanas…