Par pasaules rallijkrosa čempionu kronētais zviedru autosportists Matiass Ekstrems paziņojis, ka cer piedalīties Vācijas salonauto čempionāta (DTM) sacensībās arī nākamajā sezonā, taču vēl nav saņēmis atbildi no “Audi”. Ekstrems “Audi” sastāvā DTM čempionātā startē jau kopš 2001. gada, un ir spējis izcīnīt divus titulus. Pirms pāris nedēļām Ekstrems izlaida savu pirmo DTM sacīksti karjerā, lai varētu piedalīties izšķirošajās cīņās par pasaules čempiona titulu World RX.

“Es jūtu, ka man ir nepabeigtas darīšanas DTM. Pēdējos 3 gados esmu smagi strādājis, lai atkal kļūtu par čempionu. Mašīnās un noteikumos būs vairākas izmaiņas uz nākamo sezonu, tāpēc es noteikti vēlos palikt šeit vēl vismaz gadu, tomēr, lai gūtu pilnu priekšstatu par izmaiņām, būs nepieciešamas vismaz divas sezonas,” norāda Ekstrems, kurš neizslēdz iespēju doties uz “Mercedes” vai “BMW”, ja “Audi” nevēlēsies turpināt sadarbību.

 

Tai pat laikā 38 gadus vecais Ekstrems norāda, ka straujas pārmaiņas gan nevēlās, jo atrodas karjeras otrajā pusē un labprāt paliktu uzticīgs saviem līdzšinējiem sadarbības partneriem un sponsoriem “Audi” un “Red Bull”, kas atbalsta zviedra izveidoto komandu EKS RX komandu pasaules rallijkrosa čempionātā, tomēr sacensību skaitu samazināt negrasās.