5. maijā Kurzemes pusē norisinājās rallijsprints “Kalnamuiža 2012”. Rallijsprinta formāts šogad tika izvēlēts ļoti kompakts. Vienā dienā gan tika pierakstīta trase, gan norisinājās sacensības.

Jau no pirmajiem ātrumposmiem vadībā atradās Feldmaņa/Jesses ekipāža, kura neatlaidīgi katru ātrumposmu palielināja pārsvaru. Feldmanis uzvarēja visos ātrumposmos un līdz ar to arī visā minirallijā. “Kalnamuižā” šī jau bija trešā Feldmaņa uzvara pēc kārtas. Tuvākie sekotāji bija Grjazina/Kuzmiča ekipāža, kuri stabili ierindojās otrajā vietā katrā posmā un līdz ar to izcīnot otro vietu kopvērtējumā. Trešo vietu rallijsprintā izcīnīja Mika Ernstona/Riharda Rāviņa ekipāža. Šāds vietu sadalījums palika arī 4WD Open klasē.

Jānis Vorobjovs braucot ar sev netipisku automašīnu BMW ar aizmugures piedziņu izcīnīja augsto piekto vietu kopvērtējumā un uzvarēja arī 2WD Open klasē. Arī Vorobjovs uzvarēja visos posmos 2WD Open ieskaitē. Viņa tuvākais sekotājs Ralfs Sirmacis no “Okartes autosporta akadēmijas” finišā atpalika vairāk nekā minūti. Savukārt trešo vietu izcīnīja vēl viens “Okartes autosporta akadēmijas” pilots Mārcis Ķenavs.

4WD klasē izvērtās spraiga cīņa starp divām ekipāžām. Starp Jāņa Patmalnieka pilotēto Subaru Impreza un Edgara Enkura pilotēto Audi 80 Quattro šīs abas ekipāžas trijos posmos uzvarēja un trijos posmos izcīnīja otro vietu tomēr ārāks kopvērtējumā izrādījās Edgars Enkurs. Savukārt trešo vietu izcīnīja Didža Blūma/Mārtiņa Ozoliņa ekipāža.

1600 klasē uzvaru izcīnīja Raivja Ozoliņa/Jāņa Veilanda ekipāža, kura izcīnīja četras uzvaras, savukārt pārējos divos šī ekipāža izcīnīja otro un trešo vietu. Finišā Ozoliņš savus tuvākos sekotājus Strautiņu/Mūrnieku apsteidza gandrīz par pusminūti. Savukārt trešo vietu šajā kalsē izcīnīja Jāņā Stupeļa/Gunāra Silava ekipāža.

ROAD klasē lielu pārsteigumu nebija pjedestālu sadalīja Egars Trūps, Kaspars Borgs un Elmārs Tikums. Attiecīgi izcīnot pirmo, otro un trešo vietu.

Nākamais rallijsprinta posms startēs jau pēc mēneša Madonā 8. – 9. jūnijā.