Kopā ar Vācijas GP izcīņu risinājās vairāki citi autosporta notikumi dažādās pasaules malās: WTCC Kuritibā, IndyCar Edmontonā un AutoGP Brazīlijā.

WTCC: Chevrolet dominē arī Brazīlijā

WTCC čempionātā lielias izmaiņas spēku samēros nav notikušas arī pēc posma Kuritibā, kur abos braucienos uzvarēja “Chevrolet” piloti, turklāt pirmajā ieņemot visu goda pjedestālu. Pirmajā sacīkstē uzvaru izcīnīja čempionāta līderis Ivans Milers, kamēr otrajā uzvarēja Robs Hafs un uz goda pjedestāla kāpa arī Gabriele Tarkvīnī, kurš nākamajā sezonā pārstāvēs “Honda” fabrikas komandu. Kopvērtējumā Milers tagad ir vadībā ar 287 punktiem, kas ir par 17 vairāk nekā Robam Hafam un par 37 vairāk nekā Alanam Meņu. Tagad WTCC čempionātā ir divu mēnešu pārtraukums, jo nākamais posms notiks tikai 22.septembrī ASV.

IndyCar: Kastronevess atsit Sato uzbrukumus

Edmontonas lidlaukā par uzvaru cīnījās Elio Kastronevess un Takuma Sato, kura karjera IndyCar sērijās ir uzņēmusi apgriezienus – japānis nebija tālu līdz uzvarai arī Indy500 sacīkstē. Pēdējā sacīkstes daļā Edmontā visa uzmanība bija pievērsta tikai abu līderu cīņai, kurā ļoti lielu lomu spēlēja ‘Push-to-pass’ sistēma, ko pastiprināti abi sāka izmantot tieši pēdējos apļos. Pateicoties papildus jaudai Kastronevess spēja nosargāt savu otro uzvaru sezonā. Trešais finišēja Vils Pauvers, bet Rubenss Barikello palika 13.vietā. Šī uzvara ir ļāvusi Kastronevesam pacelties uz otro vietu kopvērtējumā (339 punkti) – 3 punktus priekšā Pauveram (336), kamēr vadībā joprojām ir Raijans Hanters Rejs (362). Nākamais posms pēc divām nedēļām notiks Midohaijo.

AutoGP: Noskaidrots pirmais čempions

Reizē ar WTCC posmiem notiek arī formulu sērijas AutoGP, kas nav īpaši prestižas, tomēr pietiekami finansiāli pievilcīgas (lētas un ar naudas balvām), lai piesaistītu talantīgus braucējus, kuru karjera ir apstājusies finansu trūkuma dēļ. Pirms sava GP2 titula šajās sērijās savu atgriešanos sāka arī Romēns Grožāns. Tomēr šajā sezonā visus Grožāna rekordus AutoGP ir pārspējis jaunais brits Adrians Kvaife-Hobss (attēlā augšā), kurš jau Kuritibā divas sacīkstes pirms čempionāta finiša kļuva par čempionu pat neskatoties uz to, ka līdz finišam viņš otrajā braucienā nemaz netika. Uzvaru abās sacīkstēs izcīnīja vietējais pilots ar Formula 1 pieredzi Antonio Piconija.


1 KOMENTĀRS

  1. Sērfojot netā par IndyCar, uzdūros informācijai, ka nesen beidzot ieviesta skaidrība saistībā ar pēdējo šīs sezonas posmu Kalifornijā – proti, būs 500-nieks!
    Tas priecē – sen jau bija laiks atgriezties pie vismaz divām 500 jūdžu sacīkstēm sezonā.