Bijušo “Ford” rūpnīcas komandu “M-Sport” no nākamās WRC sezonas sponsorēs Kataras valsts, bet tās sastāvā startēs Madss Estbergs, Nasers Al-Atija un vēl arī trešais, pagaidām nezināms pilots.

Komanda oficiāli sauksies “Qatar M-Sport World Rally Team” un to joprojām vadīs Malkolms Vilsons.

Projekta īstenošana bija iespējama pateicoties katariešu rallistam Naseram Al-Atijam, kurš pats gan piedalīsies tikai septiņos pasaules čempionāta posmos. Šogad Al-Atija startēja ar “Citroen” markas automašīnu un viņa labākais rezultāts bija ceturtā vieta Portugālē, bet sezonu bijušais Dakaras rallija uzvarētājs noslēdza kā divpadsmitais.

Nav šaubu, ka komandas līderis būs norvēģu uzlecošā zvaigzne Madss Estbergs, kurš šogad Portugāles rallijā izcīnīja savu pirmo uzvaru WRC karjerā, bet sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā, tikai pašā izskaņā zaudējot trešo pozīciju. Viņš piedalīsies visos 13 sezonas posmos.

Komandā kopumā startēs trīs ekipāžas, taču pagaidām nav izlemts, kurš būs trešais pilots.

Tikmēr komandas meklējumos šobrīd ir viens no populārākajiem WRC braucējiem – Peters Solbergs. Viņš šogad pārstāvēja “M-Sport” vienību, taču pēc “Ford” rūpnīcas aiziešanas norvēģa nākotne ir neskaidra. Solbergs, kurš pasaules čempionātā uzvarēja 2003. gadā, paziņojis, ka gatavs startēt bez atlīdzības.