Foto: Aldis Putniņš
Foto: Aldis Putniņš

Felipes Masa paziņojums par aiziešanu no “Ferrari” un tam sekojošā Kimi Raikonena nolīgšana ir sakustinājusi pilotu tirgu un tuvākajā laikā gaidāmi vēl paziņojumi.

Tagad par iekārotāko komandu kļuvusi “Lotus” vienība, kur Raikonens atbrīvojis vietu jaunam pilotam un nodrošinājis lieliskas iespējas Romēnam Grožānam turpināt karjeru. Kā izteicās Ēriks Buljē, tad komandā vajadzīga pēctecība un ja Raikonens aiziet, tad tas nodrošina Grožāna nākotni “Lotus”.

Šobrīd Felipe Masa un Niko Hilkenbergs ir divi reālākie kandidāti uz brīvo vietu “Lotus” komandā. Vēl šonedēļ Ēriks Buljē tiekas ar Masas menedžeru grupu, ko vada Nikolā Tods. Masas stiprā puse ir pieredze, kas jaunajā dzinēju ērā ar milzīgām noteikumu maiņām būs ļoti vērtīga.

Tosarp Niko Hilkenbergs vairākās sezonās dažādās komandās ir apliecinājis, ka ir vadošās komandas cienīgs pilots. Vācietis aizvadījis sezonu “Williams”, “Force India” un “Sauber” sastāvos un izteikti uz sezonas otro pusi viņa rezultāti uzlabojās. Tomēr progresu visu laiku pārtrauca pievienošanās jaunai komandai un izskatās, ka arī nākamgad būs līdzīgi.

Interesanti, ka kopā ar pilotiem jaunas komandas nākas meklēt arī vairākiem tehniskajiem speciālistiem un pilotu sacīkšu inženieriem. “Autosprint” ziņo, ka Felipes Masas sacīkšu inženieris Robs Smedlijs varētu pievienoties “Williams” komandai, jo viņa vietā kā Kimi Raikonena sacīkšu inženieris no “Lotus” nāks līdz Marks Sleds, kas bija kopā ar somu pilotu vēl “McLaren” laikos.

[fancy_link color=”white” link=”https://f1.lv/?page_id=16001″] Izmēģini Forumu! [/fancy_link]

1 KOMENTĀRS

  1. vakar tieši ienāca prātā Smedlijs -> Williams. visvairāk gan tādēļ, ka tieši tāds “procesu vadītājs” viņiem ir absolūti nepieciešams; tieši sacīkšu komandas darbība kopš Gilana aiziešanas ir pilnīga katastrofa. visnotaļ gan varētu gadīties, ka ne viņi vienīgie mēģinās Smedliju nosolīt…