Žaks Vilnēvs, kurš Austrijas GP laikā bija uzaicināts kā Itālijas TV eksperts, ir paziņojis, ka Kimi Raikonenam ‘ir jādodas mājās’, ja viņš vairs nespēj uzrādīt pienācīgus rezultātus.

Pēc divām iespaidīgām sezonām “Lotus” komandā, Raikonens ir pievienojies “Ferrari”, kur šogad nespēj nopietni konkurēt ar komandas biedru Fernando Alonso.

“Kurš būtu kādreiz iedomājies, ka Kimi vispār atgriezīsies Formulā 1?” paziņoja Žaks Vilnēvs. “Pēc tam, kurš gan būtu iedomājies, ka viņš atgriezīsies “Ferrari”? Neviens. Taču te nu viņš – Maranello komandas sastāvā.”

Tostarp Vilnēvs uzsver, ka Kimi Raikonenam, kurš savos 34 gados ir vecākais pilots Formulā 1, nav tiesību vainot “Ferrari F14-T” modeli savās neveiksmēs un sliktajā sezonā.

“Viņam gāzes pedālis ir līdz galam vai nav nemaz,” skaidroja kanādietis. “Viņš jau Formula 3 laikos regulāri izslīdēja no trases vai sagrieza formulu. Ja viņš vairs nespēj braukt ar F1, tad viņam ir jāiet mājās. Viņš ir ļoti pieredzējis pilots un līdz ar to viņam nevajadzētu pēc katra posma meklēt sev attaisnojumus, kā to dara debitanti. Viņam pietiktu ar divām vai trim sacīkstēm, lai izmanītu savu pilotēšanu un ja viņš to nevar, tad tā jau ir problēma. Pasaules čempions tā nedrīkst turpināt – viņam nav tiesību visu laiku meklēt ataisnojumus.”

Līdzīgās domās Vilnēvs ir arī par četrkārtējo pasaules čempionu Sebastianu Fetelu.

“Viņš ir četrkārtējais pasaules čempions, taču tagad “Red Bull” pret viņu izturas kā pirms tam izturējās pret Marku Vēberu,” uzskata Vilnēvs. “Viņi ir nolēmuši koncentrēties uz Danielu Rikjardo. Tagad viņi vēlas ‘pieklusināt’ Sebastianu, jo viņš šobrīd nav atbilstošs “Red Bull” imidžam. Bez šaubām, Sebastians nevar atļauties vēl vienu šādu sezonu – pat Helmuts Marko ir sācis viņu kritizēt. Kad pilots zaudē komandas uzticību un sākas politiskās spēles, ar viņu viss ir cauri.”

1 KOMENTĀRS

  1. Fetelu shogad vajaa viena tehniska probleema peec otras. taa nav pilota kljuuda, tomeer ieveerojami grauj moraali un sniegumu trasee.

    Vilneevs saka: “Kad pilots zaudē komandas uzticību un sākas politiskās spēles, ar viņu viss ir cauri.” tieshi taa ar vinju atgadiijaas kad izmeta no BAR kaa pienotavas runci. tomeer fetela gadiijumaa ir otraadi- 4kaarteejs chempions var saakt zaudeet uzticiibu savaa komandaa un pievienoties citai. Mocartam nebija shaadas iespeejas, taapeec arii skaudiiba un shaadas runas.

  2. nu Veteam sogad ir loti loti daudz tehniskas problemas kuras vins nevar ietekmet.
    SKY intervertataji jau iespejam ka Vetelam tiksui ir Weber masina 😀
    jo vins saja sezona ir vairak noplisis neka visa sava karjera kopa, butu patikami
    redzet vina patieso atrmu bez problemam, lai redz ka kopa ar ricardo pacinas.

  3. ja par konkrēti žaka domugraudiem, tad IMAO viņš ir palaidis garām brīdi, kad bija jāsāk atbildēt “sorry, none of my business, es neesmu vairs tai kukņā iekšā, un RBR kukņā nekad neesmu bijis, ja kas, tā ka jautājiet horneram, dakterim marko, da kaut vai matešitcam, es pasēju”.

    kādreiz Žaka atklāsmes bija kā svaiga gaisa malks, salīdzinājumā pret MSch rūpīgi slīpētajām frāzēm, kas teiktas, ‘apzinoties atbildības saldo nastu’, kā jau n-kārtējam čempionam pienākas, bet tas bija sen, tas bija cits Žaks, gandrīz vai jāsaka, un šitais ir tagad..