Roberts Kubica aizvadījis testus ar 2014. gada “Williams” F1 mašīnu Silverstounas trasē, lai pārbaudītu, vai poļu braucējs būs spējīgs atgriezties F1 pēc septiņu gadu pauzes rallija avārijā gūtās rokas traumas dēļ.

“Williams” komanda šobrīd lemj par Lensa Strola komandas biedru nākamajai sezonai. Starp Kubicas konkurentiem tiek minēti Felipe Masa, Pols di Resta, kā arī Paskāls Verleins, kuram, visticamāk, neatradīsies vieta “Sauber” sastāvā.

Lai gan komanda nolēmusi informāciju par veikto apļu skaitu un uzrādītajiem rezultātiem paturēt pie sevis, tiek uzsvērts, ka sesija aizritējusi veiksmīgi. Tiek plānots, ka Kubica aizvadīs vēl vienu testu dienu Hungaroringā, Ungārijā. Tā risināsies nākamnedēļ, kad pie izdevības sevi pierādīt tiks arī Pols di Resta.

Bijušais F1 saimnieks Bernijs Eklstons jau paguvis izteikties, ka “Williams” nevajadzētu kavēties un tūlīt pat noslēgt līgumu ar Kubicu. “Ja Roberts nebūtu iekļuvis šai negadījumā, viņš būtu pasaules čempions. Es domāju, ka viņš var atgriezties spēcīgāks kā jebkad. Psiholoģiski viņam vajadzētu būt agresīvākam, tādēļ redzu gaišu nākotni. Runājot par fiziskajām spējām, pirms daudziem gadiem, kad pats vadīju sacīkšu komandu, mums bija puisis vārdā Ārčijs Skots Brauns. Viņš bija sasodīti ātrs, tomēr atradās daudz sliktākā situācijā nekā Roberts, tādēļ nedomāju, ka savainojums viņu apturēs.” Arčijs Skots Brauns 1950-tajos gados kļuva par vienīgo braucēju ar tikai vienu roku, kas startējis F1 čempionātā.

Eklstons arī norādījis uz publicitāti, ko Kubica sniegtu “Williams” komandai, norādot, ka viņa atgriešanās nāktu pa labu visam čempionātam. Britu miljardieris uzslavējis pagājušā gada pasaules čempionu Niko Rosbergu par noticēšanu Kubicas spējām un pievienošanos viņa menedžmenta komandai, kas pēc Eklstona domām dos pamatīgu pozitīvu enerģijas un motivācijas devu potenciālajam “Williams” braucējam.