Par vienu no visu laiku izcilākajām autosportistēm nereti uzskatītā Danika Patrika nākamsezon varētu palikt bez vietas NASCAR čempionātā, jo viņas vietu “Stewart-Haas” komandā 2018. gadā ieņems Ariks Almirola.

Almirola šosezon startē “Richard Petty Motorsports” sastāvā, tomēr pēc avārijā Kanzasas ovālā gūtajām traumām izlaida vairākus posmus un nekvalificējās cīņai par titulu. 33 gadus vecais amerikānis nākamgad, visticamāk, ieņems Danikas Patrikas “Ford” #10 spēkratu.

Patrika šobrīd kopvērtējumā ieņem 27. vietu, zaudējot saviem komandas biedriem Kurtam Bušam, Klintam Boujeram un Kevinam Hārvikam, kurš turpina cīņu par čempiona titulu. Iemesls sadarbības pārtraukšanai ir sportistes nespēja nodrošināt nepieciešamo sponsoru piesaisti. “Stewart-Haas Racing” komandas pārstāvji gan atteikušies komentēt situāciju braucēju izvēlē.

35 gadus vecā Danika Patrika ir panākumiem bagātākā autosportiste Amerikā – 7 sezonu laikā IndyCar čempionātā Patrika 7 reizes kāpa uz goda pjedestāla, tostarp izcīnot uzvaru Motegi ovālā pirms 9 gadiem, kā arī 6 reizes tika atzīta par čempionāta populārāko braucēju. 2012. gadā sportiste pievienojās NASCAR čempionātam, kur gan augstāk par piekto vietu ne reizi nav finišējusi, visas sacīkstes aizvadot tieši Tonijam Stjuartam un Džīnam Hāsam piederošās komandas sastāvā.

2 KOMENTĀRI

  1. Patrikas pāriešana no IndyCar uz NASCAR viennozīmīgi jāuzskata par viņas karjeras lielāko kļūdu. Vienīgais, ko Danika varbūt ieguva, ir daži lieki sponsoru miljoni bankas kontā, taču no sportiskā viedokļa viss ir galīgā pakaļā. No meitenes, kura līdzvērtīgi cīnās ar pasaules ekstrēmākā čempionāta čaļiem uz 370 km/h, viņa nīkulīgi pazudusi robusto jeņķu salonauto burzmā. Burzmas lejasgalā… Būtībā kļuvusi par lūzeri.
    Kas tālāk? Vai ir kāds ceļš atpakaļ? Šaubos, ka pēc tik ilgas pauzes turklāt vēl 35 (36) gadu vecumā Patriku vēl kāds gribētu redzēt IndyCar. Tā kā izskatās, ka jākar vien kaska būs uz nagliņas…