“McLaren” komandas braucējs Fernando Alonso ir pārliecināts, ka “McLaren” jau pavisam drīz varēs aizmirst par vidusslāni un nākamo sacīkšu laikā koncentrēties uz trešās ātrākās vienības “Red Bull” noķeršanu.

Fernando Alonso jau Austrālijas Grand Prix izdevās sacīkšu otrajā pusē noturēt Maksu Verstapenu sev aizmugurē un finišēt piektajā vietā, kamēr viņa komandas biedrs Stofels Vandūrns papildināja komandas punktu ražu ar finišu devītajā vietā, tomēr daļa panākumu sasniegti, pateicoties drošības mašīnas sūtīšanai trasē “McLaren” braucējiem piemērotā brīdī pēc tam, kad nepieskrūvētu riteņu dēļ izstājās Kevins Magnusens un Romēns Grožāns.

Skaidrs, ka situācija kļūs arvien labāka un labāka. Mašīnai ir ļoti daudz potenciāla, kas mums jāspēj izmantot. Šīs bija tikai pirmās sacīkstes “McLaren” sadarbībā ar “Renault”. Bahreinā ceram spert soli uz priekšu. Mūsu nākamais mērķis ir “Red Bull”,” norāda Alonso.

Jāņem vērā, ka uz Bahreinu komanda sagatavojusi ievērojamu uzlabojumu pakotni, kam vajadzētu palīdzēt oranži krāsotajām “McLaren” formulām par vairākām sekundes desmitdaļām sadeldēt atstatumu līdz vadošajām komandām.

Nedrīkst arī aizmirst to, ka jaudas agregāta piegādātāja maiņu pērn veicām samērā vēlu, tādēļ nācās pārveidot vairākas jau gatavas detaļas mašīnas aizmugurē. Manuprāt “McLaren” un “Renault” integrācija vēl nav notikusi par 100 procentiem, tomēr tuvāko posmu laikā tās potenciālu redzēsim arvien uzskatāmāk,” optimismu saglabā Alonso, kurš 3 sezonu laikā ar “McLaren Honda” ne reizi nespēja tikt uz goda pjedestāla.