Četrkārtējais pasaules čempions rallijā Tomijs Makinens, kurš šobrīd pilda “Toyota” komandas vadītāja lomu, paziņojis, ka būtu gatavs sagatavot vienu no “Toyota Yaris” WRC spēkratiem priekš testiem bijušajam F1 čempionam Kimi Raikonenam, ka somu braucējs vēlēsies atgriezties rallijā.

38 gadus vecā Kimi Raikonena nākotne “Ferrari” komandas rindās pēc šīs sezonas izskatās samērā neskaidra – komanda jau ir paziņojusi, ka pieļauj iespēju dot izdevību jaunajam Šarlam Leklerkam, kā arī joprojām nav izslēgta Daniela Rikjardo pievienošanās Maranello bāzētajai vienībai.

Pagaidām viņš nekādus testus vēl nav veicis, tomēr kādēļ gan neizmantot šo iespēju? Ja viņš vēlās izmēģināt savus spēkus, mēs parūpēsimies, lai šāda iespēja tiktu sniegta,” atzina Makinens. “Es zinu, ka viņš brauc labi, turklāt netrakojot.

Piesardzīgs par iespējamo Raikonena karjeras maiņu ir pieckārtējais čempions Sebastians Ožjē: “Ja viņš vēlās atgriezties, tad esmu drošs, ka viņš būtu ātrs. Tikai jautājums – vai viņš to vēlās? Mēs zinām, ka viņš nav diez ko darbīgs. Protams, tāda vārda piesaiste čempionātam nāktu tikai pa labu. Atceramies, ka pirms vairākiem gadiem viņam negāja viegli, turklāt, esot prom no rallija tik ilgu laiku, atgriezties nebūs viegli, jo līmenis ir pamatīgi audzis.

Kimi Raikonens pasaules rallija čempionātā debitēja 2009. gadā Somijā, bet pēc līguma laušanas ar “Ferrari” F1 komandu tās sezonas izskaņā uz divām sezonām pilnībā pievērsās rallijam, kopā ar Sebastianu Ožjē startējot “Citroen” junioru komandas rindās pirms atgriešanās F1 apritē. Savu labāko rezultātu WRC Raikonens sasniedza 2010. gada Turcijas rallijā, izcīnot piekto vietu. Gan 2010., gan 2011. gadā sezonas kopvērtējumā Raikonens ieņēma 10. vietu. Kimi ir viens no tikai trim braucējiem (kopā ar Karlosu Roitemanu un Robertu Kubicu), kuram izdevies punktus gūt gan F1, gan WRC čempionātos.