Vācu autobūves gigants “BMW” varētu pamest FIA pasaules izturības sacīkšu čempionātu jeb WEC jau šī gada vasarā, pavadījuši tajā tikai vienu sezonu.

“BMW” čempionātam pievienojās 2018. gada sākumā, GTE Pro klasē piesakot divas ekipāžas, kas sacensībās startē ar M8 GTE modeļiem, kas tiek izmantoti arī aizokeāna populārajā IMSA WeatherTech izturības sacīkšu čempionātā.

Bavārijas spožākajam zīmolam Amerikā veicies ievērojami labāk – šoziem izcīnīta uzvara savā klasē Deitonas 24 stundu sacensībās, kamēr WEC pirmajos piecos posmos uz pjedestāla izdevies kāpt tikai reizi (2. vieta Fudži 6 stundu braucienā), kamēr pārējie 4 ražotāji “Ford”, “Porsche”, “Ferrari” un “Aston Martin” visi tikuši vismaz pie vienas uzvaras un komandu ieskaitē ieņem augstākas pozīcijas.

Gala lēmums gan netiks pieņemts pirms jūnijā gaidāmajām Lemānas 24 stundu sacīkstēm. “BMW” motorsporta daļas vadītājs Jenss Markvards norādīja, ka nav nepieciešamības uz jauno sezonu būvēt jaunu mašīnu, tādēļ nav nekāda pamata sasteigt lēmuma pieņemšanu.

Šosezon “BMW” komandu izturības sacīkstēs pārstāv Formula E braucēji Antonio Fēlikss da Kosta un Aleksandrs Simss, DTM braucēji Filips Engs un Augusto Farfuss, kā arī Martins Tomčiks un Niks Katsburgs.

Pie tam čempionāts var palikt ne tikai bez “BMW”, bet arī “Ford” līdzdalības. Amerikāņu autoražotāji 2016. gadā sākotnēji nolēma aizvadīt četru gadu ciklu un tad pieņemt tālāku lēmumu, tomēr pēc kalendāra izmaiņām, kas paredz sezonu noslēgt vasarā, nevis rudenī, skaidrības par 2019.-2020. gada sezonu vēl nav. Arī “Ford” lūko paplašināt savu IMSA WeatherTech izturības sacīkšu čempionāta programmu, tomēr panākumi WEC čempionātā kalpo par lielisku reklāmu turpināt iesākto.