Formula 1 publicējusi provizorisko 2020. gada kalendāru. Ar 22 posmiem tā kļūs par garāko sezonu čempionāta vēsturē.

Šonedēļ ziņojām, ka “Liberty Media” un Spānijas Grand Prix rīkotāji raduši kopsaucēju Katalonijā notiekošā posma saglabāšanai. Līdz ar to šobrīd vēl jāuzliek pēdējie paraksti Itālijas posma organizatoriem, lai varētu ar pārliecību teikt, ka posmu skaits palielināsies līdz divdesmit diviem.

Par Vjetnamas GP pievienošanos bija zināms jau ilgāku laiku, bet šogad līgumu noslēdza arī Zandvortas trase, kur Grand Prix pēdējoreiz risinājās 1985. gadā, bet savu vietu pazaudēja Vācijas Grand Prix rīkotāja Hokenheima. Abi jaunie posmi paredzēti sezonas pirmajā pusē pavasarī.

Ja provizoriskā programma paliks nemainīga, sezonas pirmais posms risināsies 15. martā Austrālijā, bet pēdējais – 29. novembrī Abū Dabī. Aktīvajiem F1 braucējiem nebūs iespējams doties uz Lemānas 24 stundu sacīkstēm, jo tās notiks vienā nedēļas nogalē ar Kanādas Grand Prix.

Kā ierasts, arī 2020. gadā vasaras pārtraukums ieplānots augustā, sniedzot komandām četru nedēļu pauzi starp 2. augustā notiekošo Ungārijas posmu un 30. augustā gaidāmajām sacīkstēm Beļģijā.

Trasēm, kas savu vietu kalendārā saglabājušas, nopietnas izmaiņas savā norises datumā nav veiktas.

Komandas vēl veic pārrunas par testu kalendāru. Šobrīd tiek izskatīta iespēja samazināt pirmssezonas testu dienu skaitu no astoņām līdz sešām, atcelt testus sezonas laikā, kā arī palielināt pēcsezonas testu dienu skaitu no divām līdz trim. Katrai komandai tiktu dota iespēja aizvadīt divas “Pirelli” riepu testu dienas.

Grafiks: Formula One