Bijušais Formula 1 braucējs Pastors Maldonado čempionāta oficiālā podkāsta “Beyond the Grid” jaunākajā epizodē sarunā ar Tomu Klārksonu atklājis, ka 2014. gadā esot bijis ļoti tuvu līgumam ar “Ferrari” komandu un paredzēja, ka šāda notikumu attīstība tiešām piepildīsies.

Pēc uzvaras GP2 (tagad Formula 2) čempionātā 2010. gadā Maldonado pievienojās “Williams” F1 komandai, kuras rindās 2012. gadā tika izcīnīta uzvara Spānijas posmā. Diemžēl Maldonado šim sasniegumam tā arī nespēja pietuvoties, savas karjeras laikā vēl tikai reizi finišējot labāko sešiniekā.

Savas karjeras laikā Maldonado startēja “Williams” un “Lotus” komandu sastāvā, savu pēdējo startu aizvadot 2015. gadā. Venecuēlietis F1 čempionātā iemantoja ļoti nestabila braucēja slavu, bieži piedzīvojot avārijas vai sadursmes ar citiem braucējiem. Pagājušajā sezonā Maldonado startēja pasaules izturības sacīkšu čempionātā.

Es biju vienīgais. Jauniņais puisis F1 čempionātā. Tieši tāpat kā tagad Verstapens vai Roberts Kubica savā laikā. Biju tā laika produkts. Cilvēki nāca pie manis, viņi bija priecīgi parunāties un veikt diskusijas. Neskaidra bija tikai situācija ar sponsoriem. Parādījās interešu konflikts. Centāmies vienoties par risinājumu. Mani atbalstītāji bija ļoti atvērti dažādiem risinājumiem, tostarp sava logo nenovietošanu uz mašīnas, kā arī atrašanos kopā ar konkurējošu kompāniju, lai atrastu labāko risinājumu manai karjerai,” stāsta Maldonado, kura ģenerālsponsors visas karjeras garumā bija naftas uzņēmums “PDVSA”. “Ferrari” komanda jau dekādēm ilgi sadarbojās ar viņu konkurentiem “Shell”.

Vienā brīdī biju ļoti tuvu, lai brauktu “Ferrari”. Tobrīd paredzēju, ka pāreja tiešām notiks. Tas bija mans brīdis. Mana otrā iespēja, lai nevajadzētu katru dienu pierādīt savas prasmes, jo tas bija neiespējami.

Visa komunikācija ar itāļu vienību pajuka 2014. gadā, kad vienību pamera tās prezidents Luka di Montezemolo un sacīkšu vienības vadītājs Stefano Domenikali. Abi bijuši atslēgas cilvēki potenciālajai Maldonado piesaistei. “Pazaudējām kontaktus un komunikāciju, tādēļ sākām koncentrēties uz citām lietām. Nekad neesmu bijis Maranello, tomēr mums bija vairākas tikšanās trasēs. Vairākkārt satiku Domenikali, kā arī di Montezemolo.

Pēc salīdzinoši veiksmīgā 2012. gada “Williams” modeļa stūres turpinājums nebija tik rožains. “Mēs gaidījām, ka “Williams” radīs savu visu laiku labāko mašīnu, tomēr tikām pie pašas sliktākās.” Visas sezonas laikā Maldonado izdevās gūt tikai vienu punktu par desmito vietu Ungārijā, tādēļ tika pieņemts lēmums doties uz “Lotus”. Tā izrādījās kļūda – Enstonas komandas jaunie investori nespēja noturēt cerēto līmeni un Maldonado punktos iebrauca tikai Amerikā, kamēr “Williams” izcīnīja trešo vietu konstruktoru ieskaitē.

Neraugoties uz visu, kas notika, Pastors ir apmierināts ar savu karjeru. “Esmu laimīgs. Ne tikai tādēļ, ka man tika sniegta izdevība, bet arī par saviem karjeras sasniegumiem.” Tai pat laikā 34 gadus vecais venecuēlietis piebilst, ka varēja sasniegt daudz vairāk. “Kad raugos uz braucējiem F1, nodomāju: “Ak dievs, es to varētu paveikt labāk!” Pat tagad, taču varbūt mans laiks ir pagājis.

Pilnu “Beyond the Grid” podkāsta epizodi ar Pastoru Maldonado vari noklausīties ŠEIT.