Satriecoša nedēļas nogale Moncā saasinājusi cīņu par titulu šīs sezonas FIA Formula 3 čempionātā, jo galvenie kandidāti Logans Sardžents un Oskars Piastri aizvadīja neveiksmīgu nedēļas nogali.

Kvalifikācija izrādījās tikpat haotiska kā ierasts Moncā, jo visi meklēja aizvēju, braucot aiz priekšā esošās mašīnas. 17 gadus vecais Teo Poršērs šādos apstākļos izrādījās ātrākais, tomēr deviņi piloti, kuru vidū arī Poršērs saņēma starta vietu sodu, līdz ar to pirmā rinda tika Liamam Lovsonam un Matteo Nannini, kurš kvalifikācijā bija tikai septītais.

Poršērs prata lieliski atgūties un jau otrajā aplī nonāca otrajā pozīcijā. Viņam nebija ilgi jāgaida līdz iespējai apsteigt arī Lovsonu, kurš vēlāk piedzīvoja kontaktu ar Nannini. Poršērs un 2. vietā esošais Džeiks Hjūzs iekrāja pārsvaru, kas tika izdzēsts, trasē dodoties drošības mašīnai pēc Sebastiana Fernandesa izslīdēšanas. Pēdējos apļos Frederiks Vesti no “Prema” komandas pakāpās uz pirmo vietu priekšā Poršēram, bet trešais finišēja Oskars Piastri, startējot no 15. pozīcijas. Viņa galvenais konkurents cīņā par titulu Logans Sardžents izslīdēja un palika 26. vietā.

Grafiks: FIA

Otrajā braucienā pamatīgu šovu pirmajos apļos sagādāja Sendeli un Fitipaldi, taču kontakta rezultātā izcilā Emersona Fitipaldi mazdēls palika ar cauru riepu. Sendeli nācās aizsargāties no Hjūza un Lovsona, taču pēc bremzēšanas kļūdas pirmajā pagriezienā, viņš pazaudēja vairākas pozīcijas. Vesti bija ticis līdz trešajai vietai, kamēr aiz viņa muguras Novaleks uztriecās Piastri, paķerot līdzi arī Belovu. Aiz viņiem braucošajam Deividam Šūmaheram nebija iespēju izvairīties un vienā līkumā četriem pjedestāla kandidātiem sacīkstes bija izbojātas. Startējis no 26. pozīcijas, Sardžents pakāpās līdz 4. vietai, tomēr tā vietā, lai kopā ar komandas biedru Vesti apsteigtu Lovsonu, abiu uzsāka cīņu, piedzīvoja kontaktu un Sardžents boksus sasniedza ar cauru riepu, bet Vesti ar bojātu priekšējo antispārnu. Hjūzam un Lovsonam uz pjedestāla pievienojās Poršērs, kurš pirmajos apļos pēc kļūdas bija atkritis līdz pat 17. vietai.

Grafiks: FIA

Formula 3 sezona noslēgsies nākamnedēļ Mudžello trasē, tomēr matemātiskas izredzes uz titulu joprojām saglabā seši braucēji – Piastri (160 punkti), Sardžents (152), Lovsons (135), Poršērs (134), Bekmans (123,5) un Vesti (117,5). Nedēļas nogales laikā ir iespējams iegūt 48 punktus (4 par pole position, 25 par uzvaru sestdienā, 15 par uzvaru svētdienā, 2 apļi par pole position katrā braucienā).