Dakaras rallijreida otrajā dienā aizvadīts 457 kilometrus garš ātrumposms, kura izskaņā automašīnu ieskaitē Stefans Petransels pārņēmis vadību un izveidojis 6 minūšu un 37 sekunžu pārsvaru pār Karlosu Saincu.

Šodien ātrākais bija katarietis Nasīrs Al-Atija, kurš kopš 2007. gada vienmēr ir uzvarējis vismaz vienu ātrumposmu. “Toyota” pārstāvis kopvērtējumā pakāpās no desmitās uz trešo pozīciju. Sebastiens Lēbs spēja sasmelt vakar izlieto un pakāpās līdz septītajai pozīcijai, kamēr čehs Martins Prokops, kurš svētdienu noslēdza trešajā vietā, šobrīd atrodas uzreiz aiz vadošo desmitnieka.

Labākais no lietuviešiem šobrīd ir Benediktas Vanagas, kurš atrodas 25. pozīcijā. Tehnisku ķibeļu dēļ Vaidotas Žala šoreiz tuksneša iekarošanā vispār nedevās. Toties kvadraciklu ieskaitē Laisvidas Kancius ātrumposmā palika desmitais, kas ļauj summā ieņemt 11. vietu.

Smago automašīnu ieskaitē otro dienu pēc kārtas uzvarēja krievs Dmitrijs Sotņikovs ar “Kamaz”. Viņš jau iekrājis 17 minūšu handikapu. Divkārtējais uzvarētājs motociklu ieskaitē Tobijs Praiss šodien pazaudēja daudz laika un nu kopvērtējumā ir tikai 15. vietā. Bagiju ieskaitē šobrīd ir visspraigākā konkurence, jo vadošo astotnieks iekļāvies mazliet vairāk kā 7 minūšu robežās. Autošosejas un rallijkrosa leģenda Matiass Ekstroms šobrīd atrodas otrajā desmitniekā, bet WRC plašu pieredzi guvušais Kriss Mēke pēc ķibelēm pirmajā dienā ir izkritis no cīņas par augstvērtīgiem rezultātiem.

Sacensību rezultāti visās klasēs atrodami ŠEIT.