Jau rīt, no 18. līdz 20. jūnijam “Audruring” trasē Pērnavā, Igaunijā, Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC) nākamajā sacensību posmā “Henkell Grand Prix” cīņu par HCR Formula Historic titulu turpinās arī vēsturiskās formulas. Sacensības par pjedestālu solās būt spraigas, jo šajā posmā latviešu pilotiem uz starta pievienosies plašāka autosportistu pārstāvniecība no Igaunijas, ziņo Krista Gromova.

Kaut arī sacensību pirmajā posmā, kas norisinājās Biķernieku trasē, Rīgā, uzvaru pārliecinoši izdevās izcīnīt latviešu sportistiem, šoreiz lielākas konkurences dēļ uzvarētājus un sacensību iznākumu ir grūti prognozēt. Kā atzīst “HCR Formula Historic” Mondial klases pārstāvis un atbalstītājs Raitis Mūrnieks, tas sacensības padara daudz izaicinošākās, jāiegulda rūpīgāks sagatavošanās darbs gan tehniski, gan psiholoģiski. “Lai arī debijas braucienā izdevās izcīnīt augsto otro pozīciju, šoreiz “Formula Mondial” klasē būs jau 11 dalībnieki, kuri savus bolīdus pa ziemu ir uzlabojuši un plašākai publikai atrādīs tikai sacīkšu gaitā. Rezultātus šajā reizē ir grūti prognozēt, tādēļ valda patīkams satraukums. Jau tagad, domājot par gaidāmajām sacīkstēm, jūtams adrenalīna pieplūdums,” tā Raitis Mūrnieks.

Pirmajā posmā uzvaru braucienu summā “Formula Mondial” klasē izcīnīja pieredzējušais vēsturiskās formulas braucējs Andris Griķis, aiz sevis atstājot klases debitantu Raiti Mūrnieku un kā trešo Induli Rukutu. Savukārt uzvaru “Formula Easter” klasē izcīnīja Roberts Toms, otrajā vietā atstādams vācieti Hartmutu Heidiku (Hartmunt Heidicke), bet trešo vietu ieguva latvietis Itālo Alsiņš.

Piektdien, 18. jūnijā plkst. 15.15 un 17.05 paredzēti treniņbraucieni, bet kvalifikācijas braucienā plkst. 18.45 tiks noskaidrotas starta pozīcijas, kādās braucēji startēs sacensībās sestdien. Savukārt sestdien plkst. 11.40 starts tiks dots pirmajam ‘’HCR Formula Historic’’ braucienam un svētdien plkst. 14.45 otrajam sacīkšu braucienam. Pirmā brauciena starta pozīcijas tiek noteiktas pēc ātrākā apļa laikiem kvalifikācijā, savukārt otrajā braucienā uz starta dalībnieki tiek sarindoti pēc ātrākajiem apļa laikiem pirmajā braucienā. Sacensības tiešraidē varēs vērot “Baltic Touring Car Championship” sociālo tīklu Facebook un YouTube vietnēs.