Par budžeta ierobežojumu pārkāpšanu FIA piespriedusi “Red Bull” vienībai septiņu miljonu USD sodu. Tāpat komandai ir samazināts laiks, ko tā drīkstēs izmantot darbam vēja tunelī pie mašīnas attīstīšanas.

Lai gan FIA secinājusi, ka “Red Bull” pērn iztērējusi vairāk par atļautajiem 145 miljoniem USD, komandas vadība līdz šim publiski noliedza, ka tas būtu darīts. FIA piedāvāja noslēgt pārkāpuma izlīgumu, un komanda piekrita iesaistīties sarunās par šo tēmu.

Tagad lieta ir atrisināta, un FIA sodījusi komandu. Jau iepriekš bija apstiprināts, ka “Red Bull” izdarītais pārkāpums nepārsniedz piecus procentus. Tagad tiek ziņots, ka tas bijis 2.15 miljonu USD apmērā.

Septiņus miljonus USD lielo sodu komandai jāsamaksā 30 dienu laikā. Savukārt vēja tunelī nākamo 12 mēnešu laikā tā drīkstēs pavadīt par desmit procentiem īsāku laiku nekā nosaka noteikumi. Ņemot vērā, ka “Red Bull” šogad uzvarējusi Konstruktoru kausā, atbilstoši F1 noteikumiem, tai jau tāpat darbam vēja tunelī nākamajā gadā pienāktos īsākais laiks.