Ar lielisku apli pēdējā minūtē Sebastians Fetels izcīnījis pole position Brāļu Rodrigesu trasē. Viņam pirmajā rindā Meksikas Grand Prix blakus stāsies Makss Verstapens, kamēr Luiss Hamiltons palika trešais.

Pēc dzinēja defekta trešajos treniņos kvalifikācijā nepiedalījās Pjērs Gazlī. Uz otro kārtu netika arī abi “Sauber” braucēji Ēriksons un Verleins, kā arī “Haas” pārstāvji Magnusens un Grožāns. Vēl vakardien Magnusens nejutās labi, tādēļ nebija zināms, vai Antonio Džiovinaci nevajadzēs aizvietot dāņu sportistu. Lielisks sniegums Fernando Alonso, kurš Luisa Hamiltona uzrādītajam ātrākajam aplim zaudēja mazāk kā 0,2 sekundes.

Otrajā kārtā “Renault” jaudas agregāts pievīla arī otru “Toro Rosso” braucēju Brendonu Hārtliju, kuram tā bija pirmā pieredze otrajā kārtā. Bez rezultāta palika arī “McLaren” braucēji, saglabājot brīvību riepu izvēlē sacīkstēm, ko Alonso un Vandūrns sāks no pēdējām vietām. Top 10 neiekļuva arī abi “Williams” braucēji. Lielisku apli veica Makss Verstapens, pārspējot konkurentus par vairāk kā pussekundi. Vēlāk gan Fetels mazliet spēja pietuvoties “Red Bull” braucēja rezultātam.

Valteri Botass lieliski uzsāka trešo kārtu, tomēr pēdējā sektorā viņa apli iztraucēja priekšā lēni braucošais Verstapens, kurš savā lidojošajā aplī pārspēja savus konkurentus. Sebastians Fetels uzrādīja otro labāko laiku, bet trešais palika Hamiltons. Fetelam savā pēdējā mēģinājumā izdevās pārspēt Verstapenu, bet Botass ieņēma ceturto vietu aiz Hamiltona. Mājinieks Serhio Peress palika 10. vietā.

Sacīkšu sākums svētdien pl. 21:00 pēc Latvijas laika. Luisam Hamiltonam nepieciešams Top 5 finišs, lai nodrošinātu titulu.

Meksikas GP kvalifikācijas rezultāti