Lai gan pēc gūto traumu dēļ sacīkšu braucēja karjeru neturpinās IndyCar zvaigzne Dario Frankitti, šogad čempionāts sola aizraujošas sacīkstes un īpaši interesants dalībnieku saraksts būs leģendārajā “Indy 500” posmā.

Tas vien, ka šogad uz “Indy 500” starta plāno doties Huans Pablo Montoija, Žaks Vilnēvs un Kurts Bušs, būs tā vērts!

Montoija pēc septiņām NASCAR pavadītām sezonām ir atgriezies pie saknēm un atkal startēs formulu sacensībās. Viņš aizvadīs pilnu IndyCar sezonu spēcīgās “Penske” komandas sastāvā.

Savukārt Žaks Vilnēvs šogad pievērsies rallijkrosam un piedalīsies jaunizveidotajā pasaules čempionātā, cīnoties vienā trasē ar latvieti Reini Nitišu. Tomēr kanādietis reizē arī paziņojis, ka pēc gandrīz divdesmit gadu pārtraukuma atkal grib iziet uz starta “Indy 500”. Šajās sacensībās Vilnēvs uzvarēja 1995. gadā un kopš tā laika tajās nav braucis. Šogad Indianapolisā Vilnēvs pārstāvēs “Schmidt Peterson Hamilton Motorsports” komandu, kuras sastāvā pērn Saimons Paženo guva augsto trešo vietu IndyCar kopvērtējumā.

Šonedēļ par gatavību beidzot izmēģināt spēkus “Indy 500” paziņoja arī NASCAR zvaigzne Kurts Bušs, kurš formulu virzienā raugās jau vairākus gadus. Pērn Karlos Munjoss debijas reizē Indianapolisā ieguva otro vietu un tas Bušam ļauj cerēt, ka pat ar pirmo piegājienu ir iespējams sasniegt labu rezultātu. Zīmīgi, ka Bušs, kurš vienojies ar “Andretti Autosport” komandu, tajā pašā dienā, kad notiks “Indy 500”, cer piedalīties NASCAR posmā Šarlotē. Iepriekš ko tādu veiksmīgi mēģinājuši paveikt arī Džons Andretti, Robijs Gordons un Tonijs Stjuarts.

“Indy 500”, kā ierasts, risināsies maija beigās, bet IndyCar jaunā sezona startēs 30. martā, kad Sanpīterburgas pilsētas ielās, Floridā notiks čempionāta pirmais posms. Šobrīd atlicis noskaidrot vēl tikai dažus pilotus, bet citādi komandu sastāvi jau faktiski aizpildīti.

IndyCar komandu sastāvi 2014. gadam

Penske: Helio Castroneves, Juan Pablo Montoya, Will Power
Ganassi: Ryabn Briscoe, Scott Dixon, Tony Kanaan, Charlie Kimball
Andretti: Marco Andretti, James Hinchcliffe, Ryan Hunter-Reay, Calos Munoz, Kurt Busch
Foyt: Takuma Sato, Martin Plowman
Herta: Jack Hawksworth
Coyne: Justin Wilson
Carpenter: Mike Conway, Ed Carpenter
KV: Sebastien Bourdais, Sebastian Saavedra
Rahal/Letterman/Lanigan: Graham Rahal, Oriol Servia
Fisher/Hartman: Josef Newgarden
Schmidt/Peterson/Hamilton: Mikhail Aleshin, Simon Pagenaud, Jacques Villeneuve

1 KOMENTĀRS

  1. No publikas piesaistīšanas viedokļa Montoijas, Vilnēva un Buša uzvārdi, protams, izklausās labi, taču nezin vai šie džentlmeņi uzrādīs kaut cik vērā ņemamus sportisko rezultātus. Montoija varbūt vēl spēs tuvoties līderiem, jo brauks ar “Penske” un līdz Indianapolisai būs paspējis nedaudz ‘atklimatizēties’, taču pēdējiem diviem bezcers – mūsdienās nav iespējams tā vienkārši atnākt, iekāpt mašīnā un sisties par augstām vietām. It īpaši viņu vecumā…

  2. Viņi jau tikai pa veco ķieģelnīcu izrinķos(ja izriņķos 😉 ), tā kā nekas vairāk par pāris gudrām intervijām un atrādīšanos kamerām tā arī nebūs jūtams, pēc tam atkal nosvīdīs pa saviem defaultajiem seriāliem un miers… A Montoija… nebūtu baigi izbrīnīts, ja nocopēs kādu uzvaru: “Sirmā Rodžera” vāģis, pilna sezona, daudz “road/street course” trases – šis tas var sanākt arī…