Šodien kļuvis oficiāli zināms, ka abi “Williams” Formula 1 komandas braucēji Džordžs Rasels un Nikolā Latifi saglabās savu vietu komandā arī nākamsezon.

Nevienu nemāca šaubas, ka Rasels varētu palikt bez vietas F1 čempionātā, tomēr pastāvēja varbūtība, ka viņš, kā “Mercedes” jauno braucēju programmas biedrs, varētu doties uz rūpnīcas vienību. “Mercedes” koncerna vadītājs Ola Kaleniuss gan norādīja, ka arī “Mercedes” pilotu sastāvā izmaiņas neplāno veikt, tādēļ Raselam nāksies vēl vismaz gadu pieslīpēt savas prasmes komandā, kas vismaz pagaidām neatbilst viņa patiesajām spējām.

Arī Nikolā Latifi palikšana komandas sastāvā uz vēl vismaz vienu gadu nav pārsteigums, jo viņa ģimenes uzņēmumi ir galvenie “Williams” sponsori, kas lielā mērā notur Klēras Viljamsas vadīto komandu pie dzīvības. Pēc neoficiālas informācijas līgums ar Latifi ir spēkā līdz 2022. gada sezonas izskaņai.

Džordžs Rasels atklāja, ka viņš nav apbēdināts par to, ka nākamgad vēl nevarēs sēsties pie “Mercedes” stūres, uzsverot, ka Klēra Viljamsa bija ļoti uzstājīga uz to, ka viņam joprojām ir spēkā aktīvs līgums, kas beidzas tikai 2021. gadā un viņš ciena šo vienošanos.

“Williams” komandai savā pastāvēšanas vēsturē ir izdevies aizvest septiņus dažādus braucējus līdz čempiona titulam, tomēr pēdējos gados rezultāti strauji kritušies. Pērn komanda izcīnīja tikai vienu punktu un sezonu konstruktoru kausā desmit komandu konkurencē noslēdza pēdējā vietā, bet šīs sezonas pirmajos divos posmos punkti netika gūti, lai gan “Williams” deficīts līdz vidus ešalona vienībām ir ievērojami sarucis.