Pēc vāja pirmā apļa Kimi Raikonena izpildījumā, Valteri Botasa pārnesumkārbas defekta un Luisa Hamiltona stratēģiskās kļūdas pie pārsteidzošas uzvaras Austrijas Grand Prix izcīņā ticis “Red Bull” braucējs Makss Verstapens.

Lielisks starts no otrās rindas izdevās Kimi Raikonenam, kurš nonāca starp abiem “Mercedes” braucējiem, taču Luiss Hamiltons izmantoja iekšmalu, lai iegūtu vadību. Raikonens izbrauca plaši pa drošības joslu un centās atgūt pozīciju, tomēr riteņu sabloķēšanās lika piekāpties arī Botasam. Cieši aiz Raikonena sekoja Verstapens un pēc neliela kontakta trases otrajā sektorā apdzina somu braucēju.

Neveiksmīgs sacīkšu pirmais aplis arī Raikonena komandas biedram Sebastianam Fetelam, kurš nonāca aiz abiem “Haas” braucējiem, tomēr drīz vien spēja apdzīt Grožānu un Magnusenu. Tikmēr cīņās otrajā desmitniekā Pjērs Gazlī un Stofels Vandūrns nesadalīja trasi, sabojājot “McLaren” braucēja priekšējo antispārnu un liekot viņam doties neplānotā pitstopā. Neveiksme arī Šarlam Leklerkam, kurš veica pamatīgu izbraucienu pa drošības joslu.

Foto: Red Bull Racing

Jau pirmajos apļos ar pamatīgu dūmu un liesmu mākoni nodega Niko Hulkenberga jaunais “Renault” dzinējs. Hulkenbergs gan spēja atrast drošu vietu, kur nobraukt, lai izvairītos no drošības mašīnas fāzes.

To gan nevar teikt par Valteri Botasu, kuru pievīla pārnesumkārba. Somu braucējs palika trases malā un trasē tika izsūtīta virtuālā drošības mašīna. “Mercedes” pieļāva stratēģisku kļūdu, nesūtot boksos Luisu Hamiltonu, kamēr “Red Bull” un “Ferrari” situāciju izmantoja savā labā.

Sacīkstēm atsākoties, Hamiltona pārsvars bija 13 sekundes. Viņam sekoja Verstapens, Raikonens, Rikjardo un Grožānu apdzinušais Fetels. Hamiltonam neizdevās palielināt pārsvaru, kamēr Rikjardo spēja apdzīt Raikonenu.

25. aplī Hamiltons beidzot devās boksos pēc jauna “Pirelli” riepu komplekta, no tiem trasē atgriežoties ceturtajā vietā priekšā savam galvenajam konkurentam cīņā par titulu Sebastianam Fetelam. Lai gan Hamiltons tuvojās priekšā braucošajiem konkurentiem, viņa pozīcijai sekmīgi uzbruka Sebastians Fetels un pakāpās par vienu pozīciju.

Daniela Rikjardo mīkstās riepas ļoti ātri nodila un Raikonens apsteidza austrālieti, kurš šodien atzīmē 29. dzimšanas dienu. Uzreiz pēc otrās vietas zaudēšanas Rikjardo devās boksos. Sacīkšu līderis Makss Verstapens pa to laiku iekrāja 6 sekunžu pārsvaru pār otrajā vietā esošo Raikonenu.

Arī Luiss Hamiltons saprata, ka ar vienu boksu apmeklējumu līdz galam neizdosies tikt, tādēļ 52. apļa beigās četrkārtējais čempions devās savā otrajā pitstopā un trasē atgriezās aiz Rikjardo. “Red Bull” prieki gan nebija ilgi – apli vēlāk dzinēja defekta dēļ Rikjardo nācās nobraukt malā un izstāties no Austrijas Grand Prix izcīņas. Vienlaikus problēmas piemeklēja arī junioru komandas “Toro Rosso” braucēja Brendona Hārtlija formulu.

Septiņus apļus pirms finiša pēc jaudas zuduma Luisu Hamiltonu pievīla viņa “Mercedes” formula. Labāko trijnieku – Verstapenu, Raikonenu un Fetelu – tas neizjauca, kamēr satriecošs sniegums “Haas” komandai – Grožāns izcīnīja savus pirmos punktus šogad ar 4. vietu, bet Magnusens ierindojās 5. vietā.

Aiz abām “Haas” formulām finišēja “Force India” braucēji Serhio Peress un Estebans Okons, kamēr lielisks brauciens Fernando Alonso izpildījumā, startējot no boksiem, ļāva pēdējos apļos izraut astoto vietu, kamēr Šarls Leklerks 5 apļus pirms finiša apdzina Pjēru Gazlī un izcīnīja devīto vietu, tomēr Markuss Ēriksons paguva apsteigt abus konkurentus, nodrošinot punktus abām “Sauber” formulām.

Austrijas GP rezultāti

V.#BraucējsKomandaDzinējsRezultāts
133Makss VerstapensRed BullTAG71 aplis
27Kimi RaikonensFerrariFerrari1.504
35Sebastians FetelsFerrariFerrari3.181
48Romēns GrožānsHaasFerrari1 aplis
520Kevins MagnusensHaasFerrari1 aplis
631Estebans OkonsForce IndiaMercedes1 aplis
711Serhio PeressForce IndiaMercedes1 aplis
814Fernando AlonsoMcLarenRenault1 aplis
916Šarls LeklerksSauberFerrari1 aplis
109Markuss ĒriksonsSauberFerrari1 aplis
1110Pjērs GazlīToro RossoHonda1 aplis
1255Karloss SaincsRenaultRenault1 aplis
1318Lenss StrolsWilliamsMercedes2 apļi
1435Sergejs SirotkinsWilliamsMercedes2 apļi
NF2Stofels VandūrnsMcLarenRenault6 apļi
NF44Luiss HamiltonsMercedesMercedes9 apļi
NF28Brendons HārtlijsToro RossoHonda17 apļi
NF3Daniels RikjardoRed BullTAG18 apļi
NF77Valteri BotassMercedesMercedes58 apļi
NF27Niko HulkenbergsRenaultRenault60 apļi