Sebastians Fetels nosargājis vakardien izcīnīto pirmo pozīciju visā sacīkšu garumā un uzvarējis Kanādas Grand Prix izcīņā. Ar viņu kopā uz goda pjedestāla kāpa Valteri Botass un Makss Verstapens.

Sacīkšu startā Makss Verstapens nonāca blakus Valteri Botasa “Mercedes” formulai, tomēr līkumu sērijas izejā Botass noturēja savu pozīciju, kamēr otra “Red Bull” mašīna ar Danielu Rikjardo pie stūres tika garām Kimi Raikonenam.

Dramatiska avārija par pozīciju otrajā desmitā notika starp mājinieku Lensu Strolu un Brendonu Hārtliju, kurš centās apsteigt “Williams” braucēju pa ārmalu, taču tika iespiests sienā un zaudēja kontroli pār mašīnu. Sadursmes rezultātā trasē devās drošības mašīna. Strols un Hārtlijs izstājās, bet Stofels Vandūrns devās piespiedu pitstopā.

Foto: Formula1.com

Sacīkstēm atsākoties, trasi nesadalīja Karloss Saincs un Serhio Peress, liekot pēdejam zaudēt vairākas pozīcijas pēc izbraukšanas caur drošības joslu un nonāca 14. vietā. Tieši Peress un viņa komandas biedrs Okons bija pirmie, kas devās plānotā pitstopā un tika pie supermīkstajām riepām. Viņiem sekoja galvenie konkurenti – “Renault”. Abas dzeltenās mašīnas trasē atgriezās priekšā Okonam.

Verstapens un Hamiltons kā pirmie no līderiem devās boksos 17. aplī. Apli vēlāk to paveica arī Rikjardo, nonākot priekšā Hamiltonam, kuram tika veikti nelieli remontdarbi dzesēšanas sistēmai. Cietākas riepas pirmajā nogriezni ļāva Raikonenam savu boksu apmeklējumu veikt tikai 32. aplī. “Ferrari” braucējs trasē atgriezās uzreiz aiz Hamiltona, saglabājot sesto vietu, kurā bija nonācis pēc pirmā apļa.

36. aplī savu boksu apmeklējumu veica Botass, bet apli vēlāk, piesedzot savu pozīciju, pitstopu veica sacīkšu līderis Fetels. Abi tika pie supermīksto riepu komplekta.

Fernando Alonso devās pretim vienam punktam, braucot 11. vietā (priekšā esošais Grožāns vēl nebija veicis pitstopu), taču “Renault” dzinējs padevās un Alonso 300. Grand Prix nedēļas nogale bija galā.

Grožāns bija pēdējais braucējs, kurš veica savu pitstopu pēc ciešas cīņas ar Estebanu Okonu. “Haas” braucējs trasē atgriezās 12. pozīcijā, ļaujot punktu zonā nonākt “Sauber” komandas brīnumbērnam Šarlam Leklerkam.

Pēdējos apļos Luiss Hamiltons panāca Rikjardo, tomēr garām tikt neizdevās, līdz ar to Hamiltons zaudējis vadību čempionāta kopvērtējumā, ko tagad ar 1 punkta pārsvaru pārņēmis Kanādas GP uzvarētājs Sebastians Fetels.

Nākamais posms 24. jūnijā tiks aizvadīts Pola Rikāra trasē, Francijā.

Kanādas Grand Prix rezultāti

V.Nr.BraucējsKomandaDzinējsRezultāts
15Sebastians FetelsFerrariFerrari-
277Valteri BotassMercedesMercedes6.496
333Makss VerstapensRed BullTAG7.702
43Daniels RikjardoRed BullTAG19.625
544Luiss HamiltonsMercedesMercedes21.408
67Kimi RaikonensFerrariFerrari27.308
727Niko HulkenbergsRenaultRenault1 aplis
855Karloss SaincsRenaultRenault1 aplis
931Estebans OkonsForce IndiaMercedes1 aplis
1016Šarls LeklerksSauberFerrari1 aplis
1110Pjērs GazlīToro RossoHonda1 aplis
128Romēns GrožānsHaasFerrari1 aplis
1311Serhio PeressForce IndiaMercedes1 aplis
1420Kevins MagnusensHaasFerrari1 aplis
159Markuss ĒriksonsSauberFerrari2 apļi
162Stofels VandūrnsMcLarenRenault2 apļi
1735Sergejs SirotkinsWilliamsMercedes2 apļi
NF14Fernando AlonsoMcLarenRenault
NF18Lenss StrolsWilliamsMercedes
NF28Brendons HārtlijsToro RossoHonda