“Liberty Media” stingri paliek pie budžeta griestu plāna. “Racing Point” komanda vienojas par sponsorēšanas līgumu ar sporta likmju kompāniju. “Sauber” prezentācija notiks pirmajā testu dienā Barselonā.

Formula 1 īpašnieki “Liberty Media” pēdējā Motoru Sporta padomes stratēģiskas grupas sēdē ir stingri paziņojuši, ka nedomā atteikties no plāna par budžeta griestiem un tā vietā, lai izpatiktu lielo komandu vēlmei pēc augstāka limita, ir vēl vairāk pazeminājuši budžeta griestus uz 2023.gadu. Lielās komandas vēlējās galējo limitu pacelt no 150 miljoniem USD uz 200, taču tā vietā saņēma prettriecienu – “Liberty Media” noteica jaunu griestu limitu – 135 miljoni. Pēc esošā pakāpeniskā plāna 2021.gadā budžeta griesti būs 185 miljoni, 2022.gadā 160 miljoni un 2023.gadā griesti paliks pie 135 miljoniem USD, ar ko arī būs jāspēj ‘izdzīvot’ visām komandām. Šis noteikums jāapstirpina no komandu puses līdz šī gada 30.jūnijam.

Racing Point” komanda gaidāmajā jaunā modeļa krāsojuma prezentācijā 13.februārī plāno paziņot arī par jauno sponsoru – “SportPesa” kompāniju, kas piedāvā on-line likmes uz sporta notikumiem, ziņo RaceFans.net. Jaunais krāsojums un vārds tiks prezentēts 13.februārī Toronto autošova laikā. “SportPesa”, kas ir Kenijas izcelsmes kompānija, tikusi pie titulsponsora reklāmas laukumiem un pirmajā sezonā maksās 8 miljonus USD, kamēr turpmākajos divos gados attiecīgi 10 un 12 miljonus USD. Pagaidām nav zināms vai komanda kā partneri saglabās arī BWT kompāniju, kuras rozā krāsojums jau ir pazīstams motoru sporta faniem.

Šveicē bāzētā “Sauber” komanda ir apstiprinājusi, ka savu jauno modeli prezentēs pirmajā testu dienā Barselonā 18.februārī. Pagaidām “Sauber” ir vienīgā komanda, kas izvēlējusies vienkāršu ‘boksu celiņa prezentāciju’, bet visdrīzāk tai pievienosies arī “Toro Rosso” un “Haas” komandas. Tomēr nav izslēgts, ka “Sauber” vienība četras dienas agrāk varētu trasē izmēģināt jauno modeli, kad piedalīsies filmēšanas pasākumā Fiorāno trasē 14.februārī. Pirms 2019.gada sezonas “Sauber” ir ievērojami pastiprinājusi savu tehnisko arsenālu un pērn jau ļoti laicīgi uzsāka 2019.gada modeļa attīstību.

2019.gada pilotu sastāvi un prezentāciju datumi

KomandaBraucējs 1Braucējs 2Prezentācija
MercedesLuiss HamiltonsValteri Botass13. februārī
FerrariSebastians FetelsŠarls Leklerks15. februārī
Red BullMakss VerstapensPjērs Gazlī13. februārī
RenaultNiko HulkenbergsDaniels Rikjardo12. februārī
HaasKevins MagnusensRomēns Grožāns7. februārī
Racing PointSerhio PeressLenss Strols13. februārī
McLarenKarloss SaincsLando Noriss14. februārī
Toro RossoDaņila KvjatsAleksandrs Albons11. februārī
Alfa RomeoKimi RaikonensAntonio Džiovinaci18. februārī
WilliamsRoberts KubicaDžordžs Rasels11. februārī